PULSKI PODUZETNIK

SLUČAJ UHIĆENJA VASE VULINA: Prije osam godina za Glas Istre je rekao: "Gotovo je, pobijedio sam". Pokazalo se ipak da nije tako

| Autor: Silva BODLAJ IVAŠIĆ

Kako saznajemo, poznati pulski poduzetnik, ugostitelj, vlasnik Ville Vulin na Lugomareu, Vaso Vulin, uhićen je temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je izdao Generalni ured državnog odvjetnika pri Prizivnom sudu u Trstu.

Naime, tamo se Vulin tereti zbog kaznenih djela stečajne prijevare i izbjegavanja plaćanja poreza, prema talijanskom Kaznenom zakonu. Vulinu je određen istražni zatvor zbog predaje talijanskim vlastima.

Taj istražni zahtjev se može zamijeniti jamstvom od 100 tisuća kuna, uz uvjet da Vulin obeća da se neće kriti i da bez odobrenja neće napustiti svoje prebivalište, objašnjava sam glasnogovornica suda Edvine Draguzet Suevich.

To je za sada epilog dugogodišnjeg sudskog procesa koji se vodio u Italiji protiv Vulina zbog gospodarskog kriminala. Presuda u Italiji postala je pravomoćna pa su talijanske vlasti zatražile njegovo izručenje. Vulin je ranije bio u kućnom pritvoru u Trstu, iz kojeg je pušten 2012. godine, očito da se brani sa slobode. Od tada je uglavnom boravio u Puli, posvetio se svojoj "Villi Vulin", malom hotelu s kojim je osvojio puno nagrada. Prošle godine rekao nam je da će ga prodati, povući se iz posla i posvetiti unucima.

No, "Villa Vullin" je u međuvremenu završila na javnoj dražbi zbog problema s vraćanjem kredita banci, a Vulin, kako ispada, ide natrag u Italiju u zatvor.

Kada je svojevremeno pušten iz kućnog pritvora u Italiji izjavio je: "Pobijedio sam! Sretan sam, ne samo zbog sebe. Pobjeda je to za moju obitelj, za sve prijatelje, Pulu, Istru." No, čini se da je to bilo tek prvo poluvrijeme i da na koncu ipak mora iza rešetaka.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini