ZAGREB BURGER FESTIVAL

ISTARSKA FRANŠIZA Mason Burgers & Stuff opet osvaja!

(Foto: Zagreb Burger Festival)

(Foto: Zagreb Burger Festival)


U sklopu Zagreb Burger Festivala koji se održava od 13. do 23. rujna na Strossmayerovom trgu, u ponedjeljak je održan blind tasting gastro novinara i gastro kritičara Renea Bakalovića na kojem je poznata istarska franšiza Mason Burgers & Stuff osvojila prvo mjesto.

Masonov Dimljeni Smokey Dolac, burger u kojem se nalazi meso koje je dimljeno tijekom odležavanja, majoneza od pancete i dimljeni sir od kumica s Dolca, uvjerljivo je pobijedio u konkurenciji od 18 izlagača ovogodišnjeg Zagreb Burger Festivala. Izlagači su sami odlučili koji će burger odabrati za testiranje, a prošlogodišnji je pobjednik Zagreb Burger Festivala odabrao burger čiju je inspiraciju za recept pronašao na zagrebačkom Dolcu.

Ivan Zidar i dalje niže uspjeh s franšizom Mason Burgers & Stuff i svojom inovativnom ponudom burgera i dalje oduševljava brojne posjetitelje Zagreb Burger Festivala. Osim Dimljenog Smokey Dolca, Masonovi favoriti su Gourmet Butter Burger – burger koji u brioche bunu ima isključivo junetinu s 40% masnoće te naribani crni tartuf i TeranB, u kojem se nalazi meso koje je prethodno odležalo u vrhunskom teranu poznatog istarskog vinara Matoševića. Nakon ocjena stručnog žirija na redu je publika koja će na samom kraju festivala odlučiti o ovogodišnjem pobjedniku.

Nakon prošlogodišnje pobjede Mason Burgers & Stuff nije ostao samo u Istri već dobiva 6 novih lokacija od kojih se dvije nalaze u Zagrebu (Fakin Craft Bar i Pivnica Mali Medo u Zagrebu), jedna na Hvaru, jedna na Korčuli (Supper Club na Korčuli) dok u Istri Novigrad i Rovinj također dobivaju svoju Mason Burgers & Stuff lokaciju (Half 8 i Bistro Riva), a odnedavno je u Mason burgeru moguće uživati i van granica Republike Hrvatske, u Bruxellesu (Maison d'Istrie). (GI)


Podijeli: Facebook Twiter