VRUĆE NOĆI

Zbog čega LJETI NE TREBA KORISTITI OMEKŠIVAČ za pranje posteljine. Evo i jednog jedinstvenog trika za ugodniji san

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako vam je teško spavati tijekom toplinskog vala, na to bi mogao imati utjecaj, između ostalog, i način pranja posteljine, piše The Sun. Naravno treba uzeti u obzir da u Velikoj Britaniji temperature gotovo nikada nisu tako paklene kao kod nas.

Stručnjaci tvrde da način na koji perete rublje može utjecati na spavanje za vrijeme vrućine. Izvršni direktor Laundryheapa i stručnjak za pranje rublja, Deyan Dimitrov, otkrio je da omekšivač treba izbjegavati u toplijim mjesecima, jer se noću možete više znojiti. Objasnio je da to smanjuje sposobnost tkanine da upija vlagu, ostavljajući vas u hrpi znoja noću.

Deyan je rekao: “Mudro je preskočiti omekšivač prilikom pranja posteljine ili pidžame. Iako omekšivač može učiniti da plahte lijepo mirišu, on dramatično smanjuje sposobnost prirodnih vlakana da upijaju vlagu. Ovo će također pridonijeti znojenju u snu."

Savjetovao je odabir pravog deterdženta koji će također pomoći upijanju, dodajući: "Kada perete posteljinu ili pidžamu, koristite deterdžent za pranje rublja posebno dizajniran za osjetljivu kožu kako biste izbjegli bilo kakvu iritaciju. Najbolji izbor je bi bio deterdžent za pranje rublja bez dodanog mirisa. Također je pametno preskočiti omekšivač prilikom pranja posteljine ili pidžame"

A ako ste mislili da su svilena posteljina i pidžame savršene za toplije mjesece jer su lagane, razmislite ponovno. Deyan je otkrio da je ovo najgora tkanina za korištenje preko ljeta, a svoje svilenkaste tkanine zapravo biste trebali sačuvati za zimu.

Savjeti za spavanje tijekom vrućine:

Stavite plahte u zamrzivač na nekoliko minuta prije spavanja.

Držite prozore spavaće sobe zatvorene tijekom dana.

Koristite pamučnu posteljinu koja će upiti znoj i pomoći vam da udobnije spavate.

Otvorite prozor sat vremena prije spavanja.

Koristite ventilator za cirkulaciju zraka u prostoriji.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini