PREDSTAVLJEN PRVI VODNJANSKI STRIP

"VODNJANSKE ŠTORIJICE": Priče i legende s područja Vodnjana, Galižane i Peroja u stripu

"Vodnjanske štorijice" sadrže ukupno šest priča i legendi, od čega je jedna iz Peroja, jedna iz Galižane i četiri iz Vodnjana. Strip je preveden na talijanski, njemački i engleski

| Autor: Mladen RADIĆ


Prvi vodnjanski strip nazvan "Vodnjanske štorijice" predstavljen je u subotu u prostorijama Turističke zajednice grada Vodnjana. Radi se o objedinjenim odabranim pričama, legendama i usmenim predajama iz Vodnjana, Galižane i Peroja. Ideja za projekt je nastala 2019. sa željom da se široj publici, pogotovo posjetiteljima i turistima, predstave na zanimljiv i originalan način priče i legende s područja Vodnjanštine.

Međunarodna autorska ekipa

"Vodnjanske štorijice" sadrže ukupno šest priča i legendi, od čega je jedna iz Peroja, jedna iz Galižane i četiri iz Vodnjana. Strip je preveden na talijanski, njemački i engleski.

Projekt je pokrenula i izradila Turistička zajednica grada Vodnjana u suradnji s domaćim i međunarodnim renomiranim crtačima i ilustratorima. Na prezentaciji su sudjelovali i predstavili se autori Fran Strukan ("Top od smokvinog drveta"), Vili Paoletić ("Najuža ulica"), Enis Čišić ("Kolci s Piana"), Aleksa Gajić ("Vodnjanski bumbari"), Vjeran Juhas ("Perojski pop") i Vibor Juhas ("Vodnjanski zvonik"). Scenarije je prema odabranim pričama i legendama pripremio Vjeran Juhas, koji je ujedno bio koordinator između autora i Turističke zajednice.

Na zanimljiv i originalan način predstavljene priče i legende s područja Vodnjanštine

Prvi vodnjanski strip kao i aplikaciju TaleUp podržale su svojim dolaskom pročelnica za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković i zamjenica gradonačelnika Vodnjana Diriana Delcaro Hrelja.

Digitalno, tiskano i virtualno

Strip u digitalnom obliku može se pročitati na web stranici Turističke zajednice grada Vodnjana www.vodnjandignano.com, a u tiskanom obliku u Turističkoj zajednici grada Vodnjana te virtualno koristeći TeleUp aplikaciju. Nju je predstavio Otokar Crnalić iz tvrtke 360 Provideo, a pomoću te aplikacije je moguće pratiti likove iz stripa na stvarnim lokacijama u Vodnjanu. Posjetiteljima je prikazan i nekadašnji vodnjanski kaštel u 3D modelu, a spomenuti se kaštel nalazio na današnjem Narodnom trgu. Posjetitelji su mogli prošetati oko virtualnog kaštela i proviriti u njegovu unutrašnjost.

S predstavljanja

Ljubitelji su stripa nakon otvorenja imali priliku upoznati autore, koji su najmlađima crtali njihove najdraže stripove a cijeli ugođaj upotpunio je DJ M. Funkovich.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum