NAJNOVIJEFREEZURA

Predavanje Marka Vojnića o mainstream i alternativnom stripu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Filip ŠKATAR/Arhiva)

U ponedjeljak s početkom u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca Marko Vojnić održat će predavanje u sklopu radionice stripa i ilustracije projekta FreeZURA pod nazivom "Mainstream i alternativni strip kroz primjer junaka i antijunaka devete umjetnosti", a predavanje je otvoreno za sve građane.

Najjednostavnije je objasniti strip kao naraciju povezanih prizora. Njegovo postojanje povezano je s pojavom masovnih medija. U početku kao dodatak u novinama, ubrzo postaje neovisan medij kojeg ćemo nazvati "deveta umjetnost". U stripu podjednako možemo uživati u likovno-grafičkoj ljepoti i tekstu koji ih prati, navedeno je u najavi.

Marko Vojnić likovni je umjetnik. Rođen je u Puli 1980. Studirao na Filozofskom fakultetu u Rijeci i Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je diplomirao 2007. te stekao titulu mag. art. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a djela mu se nalaze po mnogim muzejskim zbirkama. Trenutno radi kao profesor pri Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli.

U suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari, Savez udruga Rojca započeo je s provedbom projekta FreeZURA - Slobodna zajednica umjetnika u razvoju (www.freezura.eu). Riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za mlade od 15 do 25 godina u sklopu kojih se održavaju otvorena predavanja za sve zainteresirane. Radionicu stripa i ilustracije projekta FreeZURA vodi Petra Gardijan.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam