MOTOVUN

VIKEND LJETNOG TARTUFA I MOTOVUNSKIH VINA: Od predjela do deserta sve garnirano s crnim tartufom

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(G. Č. Š.)

(G. Č. Š.)


Manifestaciju "Vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina" organiziraju motovunski ugostitelji i Turistička zajednica Motovuna, a održavat će se od ovog petka do nedjelje od 12 do 22 sata * Cijena menija po osobi iznosi 230 kuna u što je uključeno i vino

Ugostitelji i vinari Motovuna u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Motovun pripremili su manifestaciju "Motovun Wine Experience | Vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina", koji će se održavati od petka do nedjelje od 12 do 22 sata.

Sedam konoba i vinarija

Konoba Fakin nudi kapešante na pireu od čičoke s crnim tartufom (predjelo), juneći file s crnim tartufom na podlozi od julienne povrća i pire od celera (glavno jelo), čokoladne praline s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: [email protected].

Konoba Mondo nudi domaću paštetu od pilećih jetrica s crnim tartufom & bakalar na istarski s crnim tartufom (predjelo), Mondo’s biss - polenta s crnim tartufom i domaće tagliatelle s crnim tartufom (glavno jelo), panna cotta s preljevom od meda s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: [email protected].

Montona Gallery nudi domaću krem juha od celera s crnim tartufom (predjelo), teleće medaljone u umaku od crnog tartufa (glavno jelo), domaći sladoled od crnog tartufa s preljevom od bijele čokolade (desert). Rezervacije na: [email protected].

Konoba Pod voltom nudi goveđi carpaccio s crnim tartufom (predjelo), lungić u umaku od crnog tartufa i domaće fuže s crnim tartufom (glavno jelo), čokoladni kolač s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: [email protected].

Restoran Kaštel nudi skutine njoke s umakom od crnog tartufa (predjelo), boškarin sous vide s crnim tartufima i pire od batata s korjenastim povrćem i miješanom salatom (glavno jelo), sladoled s crnim tartufima na pjenici od vanilije, s čipsom od čokolade (desert). Rezervacije na: [email protected].

Restoran Roxanich nudi tartar od orade s crnim tartufom (predjelo), medom glazirana pačja prsa sa skutom i crnim tartufom (glavno jelo), mousse tamne čokolade s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: [email protected].

Taverna Casa Rossa nudi domaći mladi sir s crnim tartufom (predjelo), Terra rossa Istria - medaljoni od tri vrste mesa (biftek, ramstek, svinjetina) u umaku od crnog tartufa s prilogom (glavno jelo), krem kolač od kravlje skute sa smokvama i crnim tartufom (desert). Rezervacije na: [email protected].

21 vinska etiketa

U promotivnoj cijeni menija od 230 kuna po osobi nude se tri slijeda (predjelo, glavno jelo i desert) na bazi ljetnog (crnog) tartufa - tuber aestivum, uz uključeno sljubljivanje s vinima motovunskih vinarija. Svaka vinarija se predstavlja s tri etikete iz svog asortimana pa će se moći birati između 21 različite vinske etikete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter