THE LIGHTHOUSE

Film Roberta Pattinsona kritičari proglasili filmom koji se "uvlači u kosti"

| Autor:  Sanda MILINKOVIĆ

Prema kritičarima, film ima zaplet koji je "tako mračan i tako nestvaran pad u ludilo". 

Iako glumca Roberta Pattinsona (33) pamtimo po ulozi svjetlucavog vampira iz "Sumrak" sage neovisno o tome što je sve snimio, njegov novi horor film je oduševio kritičare i publiku. "The Lighthouse" nazivaju filmom koji vas drži prikovanim za stolicu, prenosi LADBible.

Crno bijeli horor film u režiji Roberta Eggersa sa Pattinsonom i Willemom Dafoe ("Aquaman") prati priču dvojice svjetioničara koji gube razum na udaljenom otoku. "Od Roberta Eggersa, redatelja vizionara koji stoji iza modernih horor remek djela poput 'The Witch', stiže hipnotizirajuća i halucinirajuća priča o dvojici svjetioničara na udaljenom i misterioznom otoku Nove Engleske u 1890-ima", stoji u objašnjenju filma. 

Prema kritičarima, film ima zaplet koji je "tako mračan i tako nestvaran pad u ludilo". Na Rotten Tomatoesu, film ima pozitivnu ocjenu od 94 posto te 114 recenzija. 

Kritičarka za NME, Elizabeth Aubrey, kaže da film pripada kategoriji između kultnog "The Shining" i "Moby Dicka" te piše: "Ovo je jedan od horora posljednjih godina koji vas najviše prikuje za stolicu, ali ne u tipičnoj 'skoči i prepadni se' maniri koju možda zamišljate. Film radi dobar posao kod ponovnog pisanja žanra". 

Peter Travers za Rolling Stone piše da se film "uvlači u kosti" i dodaje: "Znamo da je Eggers bio pravi odabir za gotički horor film još od njegovog 'The Witch' iz 2015., pametan debi smješten u Novu Englesku 1630. godine prepun ljepote i terora. U 'The Lighthouseu' je još jednom lukavo pomiješao racionalno s potpunom suprotnošću, uvlačeći nas u nadnaravno sa suptilnom vještinom i nevjerojatnom pažnjom prema detaljima perioda. Morali bi duboko kopati da bi pronašli ovako proganjajuć i hipnotizirajući film". 

"The Lighthouse" je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu ranije ovo godine, a na ekrane stiže 31. siječnja iduće godine. Do tada, imamo najavu i kritičare.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum