PULA

Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu


Od 23. do 27. svibnja održat će se 17. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu u Puli u Domu sportova "Mate Parlov". Pula će tako po treći put biti domaćin velikom plesnom spetaklu u kojem će sudjelovati više od dvije tisuće plesača iz 20 zemalja svijeta. Natjecanje započinje svečanim otvaranjem 23. svibnja u 16 sati gdje je predviđeno okupljanje svih plesača i njihove pratnje ispred Arene, koji će u svečanoj povorci kroz grad stići do Foruma gdje će se u 17 sati održati svečani program dobrodošlice.

U svečanom programu predstaviti će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju. Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva. Natjecanje započinje 24. svibnja i to u jutarnjim satima te traje tijekom cijelog dana.

Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno u 19 disciplina i 6 kategorija. Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala, poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto i diplome do sedmog mjesta. KUD "TASA" plesni studio Art Dance je organizator plesne manifestacije, poslije 2008. i 2014. godine, i ove 2018. godine.

- Zadovoljstvo nam je što smo dobili priliku udomaćiti toliko

vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula, će imati priliku uživati u četverodnevnom plesnom spektaklu koji će uveseljavati naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji, pohodit će naš grad, i ponijeti sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi. Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008. i 2014. godine, bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, i ne samo u Puli nego će posjetiti i druge krajeve Hrvatske, kažu organizatori. (S. Z. T.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum