POBJEDNICI SHOWA ZVIJEZDE PJEVAJU

ROBERT FERLIN I MARIO LIPOVŠEK BATTIFIACA osvojili publiku humorom i šarmom

| Autor: Mladen RADIĆ
Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca (Foto: Dario Njavro / HRT)

Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca (Foto: Dario Njavro / HRT)


Istarski dvojac Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin odnio je pobjedu u desetoj sezoni showa "Zvijezde pjevaju" Hrvatske televizije, a presudio je ukupan zbroj glasova žirija i publike. Ferlina i Lipovšeka povezuje prijateljstvo i činjenica da su obojica popularni radijski voditelji, Ferlin, inače Puljanin s riječkom adresom, voditelj je na Radio Rijeci, a Lipovšek na Radio Istri te je prije nekoliko mjeseci osvojio i Zlatni studio za najboljeg radijskog voditelja.

Jučer dan nakon pobjede i osvajanja "kristalnih mikrofona", porazgovarali smo s pobjednicima još prepunim dojmova, a Robert Ferlin je za Glas Istre izjavio:

- Osjećaj je super jer Mario je kao pjevač meni uzeo ispred nosa nagradu Zlatni studio za najboljeg radijskog voditelja pa je bilo red da i ja pobijedim za pjevača. Nažalost, morao sam i njemu omogućiti pobjedu, ali dobro 'ajde, barem sam mu malo vratio. Šalu na stranu, osjećaj je fenomenalan jer nismo se ni jedan ni drugi nadali pobjedi. Htjeli smo se ići malo zabaviti, malo zabaviti ljude oko sebe i gledatelje, i eventualno prezentirati naš kraj ako uspijemo doći do kasnijih epizoda, ali u najluđim snovima se nismo nadali, ili barem ja nisam, da mogu proći dalje od dvije, tri epizode. Kada smo došli na prvu probu i kada je Mario čuo ove druge kako pjevaju, rekao mi je :"Stari moj, jedva da ćemo proći prvu epizodu, ako prođemo".

Usprkos tome, na eventualno bavljenje pjevačkom karijerom Ferlin samo uzvraća: "Bože dragi...". No, davno se na Radio Rijeci mogla čuti pjesma u kojoj se spominju Dr. Jekyll i Mr. Hyde i u kojoj je pjevao upravo ovaj poznati voditelj.

- To se rijetko tko sjeća. To sam pjevao iz usluge prijatelju koji se tada zaposlio na Radio Rijeci pa mi je rekao da sam malo poznatiji i htio je snimiti moj vokal. Tada kada mi je pokušavao objasniti kako da to otpjevam, pokušavao je pjevati kako ja inače pjevam i rekao "ja namjerno ne mogu falšati kao što ti falšaš". Tu mi je sve bilo jasno, zapravo bilo mi je jasno odavno. Volim pjevati, stalno mora nešto svirati u autu ili doma ili gdjegod da jesam, ali što se tiče nekakvog javnog pjevanja, ne daj Bože. Mislim da je ova zemlja dovoljno propatila, zaključuje Ferlin.

I Mario Lipovšek Battifiaca izrekao je svoje dojmove.

- Očito da nisam Ferlinu zamjerio njegovu ljubomoru što sam osvojio Zlatni studio. Zgodno iskustvo, zgodna avantura, s Ferlinom koji pjeva, kako sam rekao, kao hibrid boškarina i ne znam čega... Šalu na stranu, nije baš najbolji pjevač, toga smo svi svjesni, ali smo valjda kupili publiku nekakvim dječačkim zanosom i nekakvim, rekao bih talijanskim pristupom televizijskom nastupu koji je po meni puno ležerniji od ovog koji HTV zna nuditi i koji je bliži, mislim, germanskom pristupu. Ferlin i ja smo kao dva prava Istrijana više naslonjeni na talijansku televiziju koja je puno spontanija i iskrenija i to se valjda ljudima svidjelo pa smo kompenzirali te vokalne nedostatke koje je moja zvijezda imala u ovom showu, rekao nam je jučer Mario Lipovšek.

Inače, tri su natjecateljska para na kraju ove sezone prošla u finalnu emisiju, pa su se tako za pobjedu preksinoć borili još i pulski glumac sa zagrebačkom adresom Marko Braić i pjevačica grupe Detour Gina Damjanović te komičarka Marina Orsag i Ivana Kindl. Emisiju su vodili Barbara Kolar i Duško Ćurlić, a žiri su činili Marko Tolja, Zorica Kondža, Jurica Pađen i Danijela Martinović. Finalna pravila su bila jednostavna a sastojala su se u tome da je svaki natjecateljski par trebao izvesti dvije pjesme, nakon čega su se ocjene žirija pretvorile u bodove, čime su se pribrojali glasovi gledatelja te su dva najbolja para prošla u finale, da bi o pobjedniku odlučili isključivo glasovi publike.

U završnom srazu tako su se našli Marko i Gina te Mario i Robert, pa dok su Marko i Gina odabrali "Nije mi svejedno", Lipovšek i Ferlin su za svoj zadnji nastup izveli "Niko kao ja". Do zadnje stepenice u zadnjoj epizodi ovaj istarski dvojac došao je izvevši prvo "Zašto praviš slona od mene" i "Del tebe", inače Lipovšekovu pjesmu. Na kraju, iako su Braić i Damjanić dobili više bodova žirija, publika je bila na strani dvojice popularnih radijskih voditelja koji su slavili na kraju o osvojili "kristalne mikrofone".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini