WHEELCHAIRTRIP HIMALAYAS CHALLENGE

PUT DUG 230 KILOMETARA Istraživači u invalidskim kolicima planiraju osvojiti Himalaju

| Autor: Portal NoviList.hr

Bartosz Mrozek i Michał Woroch ne odustaju od svojih snova. Ekspedicija nazvana “Wheelchairtrip Himalayas Challenge 2020” duga je 230 kilometara, a koristit će posebno dizajnirana električna invalidska kolica. Najveću prepreku predstavljat će im prijevoj Thorung La s 5416 metara nadmorske visine

Bartosz Mrozek i Michał Woroch, istraživači u invalidskim kolicima, sljedeće godine planiraju osvojiti planinski lanac Himalaju. 

Michał Woroch, unatoč spinalnoj mišićnoj atrofiji, ima nevjerojatni putni portfelj u kojem se mogu naći, između ostalih, Mongolija, Indija, Spitsbergen i većina zemalja Južne i Sjeverne Amerike.

Godine 2012. tijekom ekspedicije pod nazivom “Wheelchairtrip I” proputovao je 17.000 kilometara u tri mjeseca posjetivši 13 zemalja i dva kontinenta kako bi došao do najzapadnije točke Europe – rta Cabo da Roca.

U međuvremenu je upoznao Bartosza Mrozeka – skijaša, snowboardera, mountain bikera i jedriličara čija je nesreća iz 2005. dovela do ozljede leđne moždine. Prikovan je za invalidska kolica, ali ipak radi ono što voli.

Bartosz je višestruki osvajač medalja u poljskim natjecanjima i sudionik Europskog i Svjetskog skijaškog kupa za osobe s invaliditetom. Tijekom drugog izdanja Wheelchairtripa Michał je zajedno s Bartoszom Mrozekom proveo 371 dan na putu od Ushuaiae (Tierra del Fuego) do Prudhoe Baya (Aljaska).

Bartosz Mrozek i Michał Woroch, istraživači u invalidskim kolicima

Projekt je nagrađen najprestižnijim nagradama: prva poljska nagrada za putovanja Kolosy & Wyczyn Roku i nagrada National Geographica za putovanje godine.

No, putovanje je daleko od završenog. Nova destinacija Michała Worocha i Bartosza Mrozeka je Annapurna Circuit – treking ruta na Himalajama.

Ekspedicija nazvana “Wheelchairtrip Himalayas Challenge 2020” duga je 230 kilometara, a koristit će posebno dizajnirana električna invalidska kolica. Najveću prepreku predstavit će im prijevoj Thorung La s 5416 metara nadmorske visine. 

Bartosz Mrozek i Michał Woroch, istraživači u invalidskim kolicima

- Ne bojimo se probati nove stvari. Ciljamo visoko jer znamo da je moguće. Želimo pokazati i zdravim i osobama s invaliditetom da vrijedi slijediti vlastite snove – da te kao osobu s invaliditetom ne bi trebalo spriječiti raditi ekstremnije stvari, čak i do vrha svijeta, kaže Michał Woroch. Michał Woroch želi podijeliti svoju strast kroz motivacijski webinar koji vodi Huawei. Webinar je otvoren za sve one koji požele i svoju priču podijeliti na stranici https://consumer.huawei.com/hr/campaign/yourstory/

 

Bartosz Mrozek i Michał Woroch, istraživači u invalidskim kolicima

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum