FEMME STATION

Pulskoj koreografkinji prva nagrada plesnog natjecanja

Godinama pratimo Femme station, ovo je prvi put da smo nastupili i bilo je izvan svih očekivanja da ćemo pobijediti. Cure su rasturile!, rekla je Pergolis

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Pulske plesačice i nagrađena koreografkinja Klara Pergolis (Snimila Doria Mohorović)

Pulske plesačice i nagrađena koreografkinja Klara Pergolis (Snimila Doria Mohorović)


Na četvrtom izdanju plesnog natjecanja Femme Station koji se prošle subote održao u zagrebačkom klubu Metropolis, pobjeda za najbolju plesnu točku otišla je u ruke pulske koreografkinje i plesačice Klare Pergolis. Efektnim pokretima, scenskim nastupom, odabirom pjesme i atraktivnim kostimima, Puljanke su oduševile publiku, ali i žiri. U zaista teškom odabiru između 19 sjajnih koreografija hrvatskih te jedne slovenske koreografkinje, sudjelovale su popularna pjevačica Sara Jo, producentica Ana Badurina i koreografkinja Bojana Tasov. Osim laskave titule, pobjednici je uručena nagrada od tisuću eura i Adidas paket.

Uigrana ekipa

- Još uvijek ne mogu vjerovati da smo pobijedile! Došle smo ovdje da se upoznamo s plesnom zajednicom u Zagrebu, da se družimo i isplešemo. Godinama pratimo Femme station, ovo je prvi put da smo nastupile i bilo nam je izvan svih očekivanja da ćemo pobijediti. Cure su rasturile! Mnogo se kvalitetnih koreografija i plesača okupilo na jednom mjestu i izrazito sam ponosna da je na našim plesnim područjima toliko kvalitetnih ljudi, rekla nam je Pergolis, koja je nastupila uz šest plesačica. Napomenula je da je natjecanju prethodilo samo pet proba, no i da je riječ o uigranim plesačicama.

- Sve cure dugo plešu sa mnom, tako da dišemo kao jedna, pa su i pripreme onda tekle brzo. Cure dolaze na moje classeve i sudjeluju u svim projektima jer su se pokazale vrlo odgovornima, profesionalnima, vesele su i vedre. Imaju sve što je potrebno, istaknula je Pergolis, voditeljica projekta FreshHeels - plesnih tečajeva otvorenog tipa u sklopu kojih podučava heels i street jazz stilove.

Plesači svih generacija

Nastupe različitih plesnih stilova u kojima je sudjelovalo oko 150 talentiranih plesačica najavljivala je Pamela Perkić, a tijekom čitavog eventa mogla se osjetiti snažna povezanost i podrška među sudionicima. Okupilo se ondje plesača svih generacija, a unisono navijanje i gromoglasan pljesak mogao se čuti kako za vrijeme trajanja, tako i nakon svake izvedbe. Za ulazak u klub čekalo se u podužem redu, što i ne čudi s obzirom da je velik broj ljudi htio pogledati sjajne nastupe, stoga je i događaj bio rasprodan. U odličnoj atmosferi uz r'n'b hitove nastavilo se sa zabavom i plesom sve do sitnih noćnih sati. Bila je to prilika da plesači pokažu svoje umijeće, razmijene iskustva i nauče neke nove pokrete.

Projekt prepoznat i izvan Hrvatske

Femme station projekt nastao je na inicijativu Jelene Đukanović, mnogima poznate pod nazivom Jelchi, dugogodišnje koreografkinje i plesačice te vlasnice plesnog studija Station No. 5. Događaj koji okuplja mlade plesačice stvoren je s idejom podrške ženama u sportu i kulturi, a u svega nekoliko godina postao je prepoznat u čitavoj Hrvatskoj, ali i šire.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter