KAPETAN TIMA U POPULARNOM KVIZU

PULJANIN MARKO VEIZOVIĆ OSVOJIO REKORDAN IZNOS U POTJERI - 294.000 KUNA! "Dobra podloga bila je pulska Gimnazija, a znanje nisam stekao čitanjem knjiga već..."

| Autor: Roberto RAUCH

Marko Veizović rođen je u Puli, a u Zagrebu stanuje otkad se tamo preselio kao student. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva, a trenutno radi kao software developer u firmi Ericcson Nikola Tesla. Kao kapetan tima, u Potjeri je nastupio prvi. Krenuo je jednominutni rafal pitanjima, a Veizović je od samog početka bio staložen i miran

Da Pula ima ljude koji znaju svašta o svačemu dokazao je Marko Veizović, koji je u posljednjoj emitiranoj emisiji popularnog kviza Potjera sa svojim timom osvojio rekordni iznos od 294.000 kuna. I to protiv najjačeg lovca, Krešimira Sučevića Međerala. Svakom će natjecatelju tako pripasti itekako pristojna svota od 73.500 kuna. Veizović je s još trojicom članova ekipe u 954. emisiji Potjere srušio rekord od 250.000 kuna koji je 2015. osvojila tročlana ekipa. Velik dio zasluga ide baš Veizoviću, koji je za pločom u duelu s lovcem riskirao s višom ponudom i svojoj ekipi uspješno osigurao 100.000 kuna.

Marko Veizović rođen je u Puli, a u Zagrebu živi otkad se tamo preselio kao student. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva, a trenutno radi kao software developer u firmi Ericcson Nikola Tesla. Kao kapetan tima, u Potjeri je nastupio prvi. Krenuo je jednominutni rafal pitanjima, a Veizović je od samog početka bio staložen i miran. Prvo (trik) pitanje Joška Lokasa glasilo je: "Na kojem ćete mjestu biti kada prestignete trkača koji je na trećem mjestu?" Neki bi na njegovom mjestu pod pritiskom ispalili odgovor "drugi", ali Veizović je sabrano ponudio točan odgovor. U jednoj je minuti uspio točno odgovoriti na osam pitanja i osigurati 28.000 kuna. Pohvalio ga je voditelj, ali i lovac.

Kako i ne bi - Veizović je najprije hrabro odabrao višu ponudu od sto tisuća kuna, da bi zatim taj iznos bez većih problema osigurao svojem timu. Spretno je odgovorio na seriju pitanja za pločom, koja su se pokazala teškima i za samog lovca - Sučević Međeral je netočan odgovor dao na dva pitanja, a Veizović na jedno. Sveznajući mladić nam govori da nije imao tremu.

- Sigurno da mi je pomoglo prethodno iskustvo na televizijskim kvizovima, ali činjenica je da nisam ni u tim prijašnjim nastupima baš osjećao tremu. Prvi nastup na Potjeri mi je bila generalna proba da vidim mogu li igrati pred kamerama praktički jednako kao i s kauča pa kad sam vidio da mogu, nastavio sam dalje s prijavljivanjima, ističe Veizović. Kaže nam i da znanje nije stekao čitanjem knjiga, već sudjelovanjem na raznim kvizovima, a kao dobru podlogu ističe i pulsku Gimnaziju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum