DRŽAVNO PRVENSTVO PIZZAIOLA

Pizzeria Buffalo iz Vodnjana ima najbolju pizzu u Hrvatskoj!


Vrhunski majstori za pripremu pizze okupili su se jučer u Zagrebu na 1. Državnom prvenstvu pizzaiola, a titulu najboljeg zasluženo je odnio Istrijan Romano Seferović iz pizzerije Buffalo u Vodnjanu. Ovčji sir s tartufima, mozzarella di bufala, salama od boškarina i domaće maslinovo ulje neki su od sastojaka zbog kojih je žiri za pobjednika odabrao upravo Romana Seferovića i Buffalo pizzu.

- Presretan sam što sam pobijedio jer se od srednje škole bavim poslom pizzaiola. Pobjednička pizza nosi ime pizzerije Buffalou Vodnjanu, a ova je nagrada uz zadovoljna lica naših gostiju svakako motiv da budemo samo još bolji, rekao je Seferović.

Natjecatelji su pripremali dvije pizze – Margheritu kako bi se vidjela kvaliteta tijesta te jednu prema svom izboru, u vremenu od 20 minuta. Žiri je ocjenjivao i stupanj fermentacije te strukturu ruba, pečenost pizze i sam okus tijesta, a negativne je bodove donosila neurednost ili neprofesionalna prezentacija. Vještine i znanja u pripremi pizze odmjerilo je 14 pizzaiola iz cijele Hrvatske, a pobjedniku Romanu Seferović u osim novčane nagrade i pehara otvorila se mogućnost odlaska na svjetsko natjecanje.

Pizzeria Buffalo otvorena je u 2016 godine i vrlo je brzo postala „must go“ pizzeria u Istri, a njezin suvlasnik Igor Orlić ovom je prilikom istaknuo da su vrlo zadovoljni postignutim i da se kontinuirano praćenje novih trendova, usavršavanje i ulaganje u proizvod pokazalo kao pravi put. Pizza je na našem području oduvijek popularno jelo, ali mi smo prvi koji su odlučili napraviti iskorak i ponuditi nešto bolje. Upravo kombinacija najkvalitetnijih sastojaka i vrhunskih istarskih proizvoda glavni su razlozi zašto smo već drugu godinu za redom u vrhu hrvatske gastro scene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater