Vrhunska klasika pod vedrim nebom

Na popularni Tomislavac vraća se Zagreb Classic open air festival

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Zagreb Classic open air festival (autor Marko Mihaljević)

Zagreb Classic open air festival (autor Marko Mihaljević)


Zagreb se tijekom ljetnih mjeseci pretvara u veliku pozornicu na otvorenom gdje se iz večeri u večer održavaju brojni zanimljivi program, a koncem lipnja na svoje će doći i brojni ljubitelji klasike i oni koji će to tek postati.

Na jednoj od najljepših gradskih pozornica na otvorenom, na popularni Tomislavac, vraća se Zagreb Classic open air festival. Ova glazbena manifestacija održava se od 2016. godine te je među umjetnicima i ljubiteljima glazbe stekla kultni status koji potvrđuje iz godine u godinu.

fdsc

Solistica na violini Anastasiya Petryshak (Foto privatni arhiv)

Najavljujući ovogodišnje izdanje, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je izjavila:

-Svega par dana dijeli nas od početka Zagreb Classica koji nam otvara posebna gošća iz Ukrajine, solistica na violini, Anastasiya Petryshak uz pratnju orkestra Opere HNK u Zagrebu.

hjjmfg

Alfi Kabiljo - hrvatski skladatelj, dirigent i aranžer (Foto Ines Novković)

S veseljem pozivam sve da posjete Zagreb Classic koji će trajati od 23. do 29. lipnja te uživaju u vrhunskoj klasici pod vedrim nebom. Sviprogrami su besplatni, a pažljivo birani sadržaji domaćeg i međunarodnog karaktera te divan ambijent i ugođaj Trga kralja Tomislava, prekrasna su uvertira u još jedno atraktivno ljeto u glavnom gradu.

fdsc

Solistica Cristina Mosca (Foto privatni arhiv)

Vrhunski glazbenici

Djela domaćih i stranih skladatelja izvodit će svake večeri pod zvjezdanim zagrebačkim nebom vrhunski svjetski i hrvatski glazbenici pod ravnanjem proslavljenih dirigenata. Uz Anastasya Petryshak, na ovogodišnjem Zagreb Classic open air festivalu, nastupit će i violinist Francesco Manara, francuska kantautorica Joyce Jonathan, ansambl Cameristi della Scala, ansambl Hrvatskog narodnog kazališta, solisti i zbor Gradskog kazališta Komedija, Jazz orkestar Hrvatske vojske, dirigenti Paolo Spadara Munitta i Davor Dropuljić, pjevač i glumac Adalbert Turner – Jaci i još mnogi.

fdsc

Francuska kantautorica Joyce Jonathan  (Foto Visiteurs du soir)

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Marcela Rote I uz solisticu Cristinu Mosca priredit će koncert pod nazivom Najljepša filmska glazba s djelima Nina Rote I Ennia Morriconea.

Skladatelj i glazbenik Tonči Huljić i glazbenica Hana Huljić Grašo, predstavit će prvu pop-misu na svijetu - Misu Mediteranu.

fdsc

Dirigent Marcelo Rota (Foto Privatni arhiv)

Posebna glazbena večer pod nazivom “Moji mjuzikli#2” bit će posvećena izvanrednom opusu  i jubilejima legendarnog skladatelja Alfija Kabilja koji je svojim glazbenim djelovanjem i svevremenskim mjuziklima obilježio glazbenu scenu i stvorio djela koja uvijek iznova oduševljavaju slušatelje svih generacija.

Detaljan festivalski program pronaći ćete na adresi https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic

Radujemo se vašem dolasku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater