NOVIGRAD

GUŽVA NA PRVOM PARK FOOD FESTU Gosti uživali u jelima i vinima do večernjih sati

| Autor: Sanja BOSNIĆ
Park food fest Novigrad nadišao je sva očekivanja

Uz kraći showcooking svakog chefa i elaboriranje jela iz pojedinog restorana, za preostalu cjelodnevnu domaću ponudu dobro su se pobrinuli novigradski ugostitelji iz Pelagiusa, Kod Marice i restoran Half 8 with Mason Burgers & Stuff. Ukusna se hrana mogla upariti s čašom čuvenih vina, a seriji vina pridružilo se i jedno craft pivo istarskog proizvođača Vergal Kampanjola Eko Bira

 

Nadomak mora, pod prirodnim krovovima visokih borova u Parku novigradskih ribara protekao je u vedroj, žamornoj i mirisnoj atmosferi prvi Park food fest koji je povezao street food i vrhunsku ponudu restorana s Michelinovom preporukom u sjeverozapadnoj Istri.

Sunce je obasjalo obalu koja je već od 13 sati privukla veliki broj posjetitelja, zbog čega se na prvi pogled činilo da se vratila poznata ljetna gužva, samo što su gosti sada bili u dugim rukavima. Šušur i kasno ljetno ili rano jesenje feštarsko ozračje uspjeli su svojom gourmet ponudom i showcookingom prirediti pred očima promatrača vrhunski chefovi renomiranih restorana Buščina, Damir i Ornella, Morgan, San Rocco, Primizia te Ivan Zidar iz Mason Burgera, prezentirajući način pripreme istarskih specijaliteta. A na bogatom meniju nudili su originalan gastronomski žanr ambijentalnih jela na bazi ribe, morskih plodova i mesa, kao i jela s tartufima preskačući okvire kodificiranih pravila kulinarskih tradicija, vežući se za koncept brzog pripravka hrane iz street food gastronomije. 

Uz kraći showcooking svakog chefa i elaboriranje jela iz pojedinog restorana koje je počelo u kasnim poslijepodenevnim satima, za preostalu cjelodnevnu domaću ponudu dobro su se pobrinuli novigradski ugostitelji iz Pelagiusa, Kod Marice i restoran Half 8 with Mason Burgers & Stuff. A kod ovih dobrih domaćina mogao se kušati fish brodet i polenta, istarska tortilla, spaleta burger… I naravno ukusna se hrana mogla upariti s čašom čuvenih vina sa poduže vinske liste lokalnih vinarija Clai, Coronica, Demark, Ghira, Moreno Ivančić, Leonardo Palčić, Pervino, Veralda, a seriji vina pridružilo se i jedno zanatsko (craft) pivo istarskog proizvođača Vergal Kampanjola Eko Bira. Šetali su eno-gurmani dobro raspoloženi sa tobolcem oko vrata i kalićem vina u ruci od štanda do štanda, kušali jela i vina te mnogi među njima dočekali večer na rivi prkoseći s kapljicama sugestivnog vina onim kapljicama prohladne vlage u zraku. Dužem boravku na rivi kumovala je i glazba koju su naizmjence izvodila čak tri mlada sastava.

Kao u svakoj dobro izrežiranoj predstavi i vizualni izgled festivala je osnažio doživljaj. Osim decentno uređenog prostora, vrhunske posluge, no plastic pribora za jelo, organizatori, sudionici programa i njihovi suradnici bili su odjeveni u fancy dizajnirane majice – must have, a gradonačelnik Anteo Milos bio je zadužen za darivanje jednog manjeg broja osobitim gostima. 

- Prvi Park food fest je nadišao naša očekivanja. Brojnost prisutnih govori više od svake riječi i potvrđuje da se sa ovakvim i inim sporstkim događajima Novigrad iz godinu sve više profilira kao cjelogodišnje turistička destinacija, kazao nam je Milos ponesen dobrom vibrom oko sebe. Njegove je riječi potvrdila i Vesna Ferenac direktorica TZ Novigrad koju smo na trenutak omeli dok je u trku između štandova motrila svaki detalj odvijanja eventa.

- Vrlo smo zadovoljni velikim odazivom posjetitelja, kojih je osim domaćih bilo najviše iz Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i Francuske. Street food pokazao se sjajnom temom predstavljenom u jedinstvenoj kombinaciji sa showcookingom u kojem su svoje vještine potvrdili chefovi vrhunskih restorana. Dnevna ponuda raznovrsnih jela prihvaćena je odlično, a posjetitelji su s jednakim užitkom kušali i vina te craft pivo, istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada, zahvalivši svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji uz poruku da je to još jedna u nizu već etabliranih manifestacija kojima će u Novigradu nastaviti s promoviranjem gourmet specijaliteta sjeverozapadne Istre.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum