U PULI LOM

FOTO GALERIJA / Pogledajte još jednom kako je sinoć bilo u prepunoj pulskoj Areni - Bajaga i instruktori i S.A.R.S.

| Autor: Mladen RADIĆ


Nakon Tonyja Cetinskog i Sergeja Ćetkovića, u nedjelju su u pulskoj Areni opet zasvirala dva poznata benda iz susjedstva i to Bajaga i instruktori te S.A.R.S. I jedni i drugi već su nastupali u ovom velebnom zdanju te su znali da se moraju dobro pripremiti kako bi zagrijali publiku. To im nije bio toliki problem jer publika je dobro znala koga ima pred sobom, a to su dva sastava koji već godinama oduševljavaju obožavatelje svojim hitovima pa su to učinili i u nedjelju navečer u rimskom amfiteatru u Puli.

Koncert je pokazao da publika jako voli Bajagine hitove i da im ništa ne može narušiti uživanje u "Plavom safiru", "Verujem, ne verujem" ili pak "Tišini", a ništa ih ne može više razveseliti od "Vesele pesme". Bajaga i instruktori nastupili su u Areni prije 4 godine i nastup iskoristili da snime DVD "U Puli lom", a lijepo je da nisu išli na kopiranje set liste koja je u nedjelju bila dosta osvježena, iako s nekim nezaobilaznim "općim mjestima". Jer, kakav je to koncert bez, npr. jedne "Kad hodaš" koja je i u nedjelju navečer zazvučala baš ono čvrsto, moćno, dok je Mjesec na nebu bio blijed, zato što ga je u daljini prekrio lagani sloj oblaka tako da nije imao onu nijansu cimeta koju Bajaga spominje na početku pjesme. Izveo je i jednu pjesmu od Zdravka Čolića, ali ima Bajaga dovoljno svojih aduta, a kada se radi o ovakvom koncertu najbolje se držati provjerenih mjesta i ne previše skretati u neke sporedne ulice poput one koja se zove "Zmaj od noćaja".

Grupi S.A.R.S, ovo je bio drugi nastup i opet su poslužili kao uvodna točka, ono kada se na ljepši način kaže da su gosti, a u terminologiji se to naziva predgrupom. Žare i ekipa su nakon svega prikazanog definitivno spremni da se u pulsku Arenu vrate kao zvijezde večeri jer im nimalo nije bio problem natjerati publiku da skače, pjeva, maše i cijelo vrijeme aktivno daje podršku bendu, a u njima ima zbilja puno energije koja se neće tako brzo isprazniti. Od ljubavnih preko nekih zezantskih pjesama do onih nedvosmisleno politički usmjerenih, to je ta mješavina po kojoj su poznati. U jednom trenutku Žare je poželio oživjeti atmosferu koju su na prošlom koncertu u Puli napravili s "Lutkom" i upaljenim svjetlima mobitelima, što je publika smjesta prihvatila, da bi vrhunac stigao s nabrijanom "Perspektivom", a negdje na sredini nastupa izveli su i novi hit "Hej kafano".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini