REALIZIRANA IDEJA KUD IDIJOTA

FOTO / U CENTRU PULE OTVORENA ROCK GALERIJA  

| Autor: Lara BAGAR


Izložbom rock portreta Borislava Pešića te uz zvukove najboljeg od pulskog rocka i veliki broj uzvanika, večeras je u prostoru nekadašnjeg bara autobusne stanice otvorena Rock galerija koju su osmislili i uredili ex KUD Idijoti, Nenad Marjanović dr. Fric i Diego Bosusco Ptica.

U galerijskom prostoru posvećenom pulskom rocku postavljeni su portreti aktera hrvatske rock scene - Fritza iz KUD Idijota, Romea Đomlije iz Spoonsa, Francija Blaškovića, Bruna Langera, Massima Savića, Saleta Verude, Seida Memića Vajte i drugih....

- Ovo je klasa optimist nezaustavljivih kulturnih radnika, primijetila je na otvaranju kustosica Paola Orlić te naglasila da je otvaranje Galerije značajan doprinos kulturnoj ponudi grada.

- Ovime je otvoreno novo poglavlje grada sa reminiscencijama grada rocka, istaknula je Orlić.

- Osim brodogradnje, Pula je imala i živahnu rock scenu koju su obilježili KUD Idijoti, Spoonsi, Atomci... Danas su se svi zabili u konzervu zvanu Rojc, a rock 'n' roll je urbana, gradska priča. Zato je galeriji mjesto baš ovdje, u centru, rekao je na otvaranju dr. Fric, te se posebno zahvalio bivšem dogradonačelniku Robertu Cveku koji je zajedno s bivšim gradonačelnikom i aktualnim županom prisustvovao otvorenju.

Na otvorenje je došao i legendarni sada već "pravi" Puljanin Seid Memić Vajta, član originalne postave Bijelog dugmeta Vlado Pravdic, glazbeni novinar Alexandar Kostadinov te mnogi zaljubljenici i akteri pulske rock scene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater