JUBILEJ

EMITIRANA 400. IKB ČA SKALICE Deset godina emisije i više od tisuću gostiju

| Autor: Priredio Mladen RADIĆ

Zbog trenutne situacije s koronavirusom rođendan je obilježen skromno, uz obećanje da će se na jesen pripremiti brojni noviteti s kojima bi gledatelji trebali biti zadovoljni

Nedavno je na Kanalu Ri emitirana je jubilarna 400. IKB Ča Skalica, emisija koja se bavi čakavskom glazbom, kao i očuvanjem tradicije, kulture i čakavskog jezika, a emitira se već deset godina i kroz nju je prošlo više od tisuću gostiju.

Zbog trenutne situacije s koronavirusom rođendan je obilježen skromno, uz obećanje da će se na jesen pripremiti brojni noviteti s kojima bi gledatelji trebali biti zadovoljni.

Kako se prisjećaju autori emisije, kroz Ča Skalicu praćena su događanja, manifestacije i izvođači iz Primorja, Istre i Gorskog kotara. Pratila su se događanja vezana za karneval i pust. IKB Ča Skalicu je, kroz ovih deset godina, vodilo četvero voditelja. Prva voditeljica emisije bila je Marijana Širola-Galić, kraljica Riječkog karnevala, kojoj se u trećoj sezoni pridružuje Nikola Peršić iz Koktelsa. Slijedi dolazak Nine Dukić Srok, dok zadnju godinu dana, Nikolu zamjenjuje Neven Barac, kantautor iz Grižana.

Projekt su pokrenuli Karmen i Zoran Ventin iz Art filma Matulji, uz svesrdnu i nesebičnu pomoć Alfreda Fredija Šaine te kao mentora za čakavski jezik Branka Janija Kukurina.

U samom početku projekt je prepoznala Istarska kreditna banka iz Umaga, a veliku pomoć je pružio i Kanal Ri ustupanjem tehničkog i medijskog prostora.

"Ovom svečanom prilikom ekipa IKB Ča Skalice se zahvaljuje svim gostima, koji su svojom nazočnošću uveličali i dali podršku ovoj emisiji, kao i brojnom gledateljstvu koje ovu emisiju prate iz tjedna u tjedan već desetljeće", poručuju autori.

Kroz emisiju su prošli i brojni istarski izvođači poput Serđa Valića ili pak Todora, inače zakletog punkera i vođe grupe AntiTodor koji je u emisiji pričao viceve na čakavskom po čemu je poznat.

Kako je 400. emisija izgledala, za oni koji su je propustili, mogu je pogledati na YouTube kanalu Zorana Ventina.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom