JUBILEJ

EMITIRANA 400. IKB ČA SKALICE Deset godina emisije i više od tisuću gostiju

| Autor: Priredio Mladen RADIĆ

Zbog trenutne situacije s koronavirusom rođendan je obilježen skromno, uz obećanje da će se na jesen pripremiti brojni noviteti s kojima bi gledatelji trebali biti zadovoljni

Nedavno je na Kanalu Ri emitirana je jubilarna 400. IKB Ča Skalica, emisija koja se bavi čakavskom glazbom, kao i očuvanjem tradicije, kulture i čakavskog jezika, a emitira se već deset godina i kroz nju je prošlo više od tisuću gostiju.

Zbog trenutne situacije s koronavirusom rođendan je obilježen skromno, uz obećanje da će se na jesen pripremiti brojni noviteti s kojima bi gledatelji trebali biti zadovoljni.

Kako se prisjećaju autori emisije, kroz Ča Skalicu praćena su događanja, manifestacije i izvođači iz Primorja, Istre i Gorskog kotara. Pratila su se događanja vezana za karneval i pust. IKB Ča Skalicu je, kroz ovih deset godina, vodilo četvero voditelja. Prva voditeljica emisije bila je Marijana Širola-Galić, kraljica Riječkog karnevala, kojoj se u trećoj sezoni pridružuje Nikola Peršić iz Koktelsa. Slijedi dolazak Nine Dukić Srok, dok zadnju godinu dana, Nikolu zamjenjuje Neven Barac, kantautor iz Grižana.

Projekt su pokrenuli Karmen i Zoran Ventin iz Art filma Matulji, uz svesrdnu i nesebičnu pomoć Alfreda Fredija Šaine te kao mentora za čakavski jezik Branka Janija Kukurina.

U samom početku projekt je prepoznala Istarska kreditna banka iz Umaga, a veliku pomoć je pružio i Kanal Ri ustupanjem tehničkog i medijskog prostora.

"Ovom svečanom prilikom ekipa IKB Ča Skalice se zahvaljuje svim gostima, koji su svojom nazočnošću uveličali i dali podršku ovoj emisiji, kao i brojnom gledateljstvu koje ovu emisiju prate iz tjedna u tjedan već desetljeće", poručuju autori.

Kroz emisiju su prošli i brojni istarski izvođači poput Serđa Valića ili pak Todora, inače zakletog punkera i vođe grupe AntiTodor koji je u emisiji pričao viceve na čakavskom po čemu je poznat.

Kako je 400. emisija izgledala, za oni koji su je propustili, mogu je pogledati na YouTube kanalu Zorana Ventina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini