KOTAČ TV:

Corona room, koncerti, javljanja iz inozemstva, intervjui: Pulski 'Kotač' pokreće svoju televiziju!

| Autor: Zoran ANGELESKI
Davor Uljanić, voditelj kluba Kotač: Dostupni smo na YouTube kanalu Kotača i našoj Facebook stranici

Počeli smo i s javljanjima prijatelja i kolega iz cijeloga svijeta, Osla, Belgije, Australije. Naši dosadašnji live streamovi su uvod u Kotač TV. Bit će javljanja iz prirode, snimki koncerata, intervjua, kaže Davor UIjanić

Kao i cijeli društveni centar Rojc, i pulski klub Kotač na njegovu prizemlju zbog pandemije koronavirusa zatvoren je za javnost, dijeleći sudbinu sa svim javnim prostorima, od kazališta, kina, sportskih dvorana, bazena. No, time nije prestalo kulturno i edukacijsko djelovanje Kotača. Ovaj je klub od četvrtka pretvoren u, kako nam kaže njegov voditelj Davor Uljanić, svojevrsni hub u kojem se okupljaju lokalni umjetnici te stvaraju sadržaj koji se potom emitira online.

Kotač Speciale

Prvo su počeli s Corona Room-ovima, live streamovima po uzoru na popularni Boiler Room. Ti lajv nastupi DJ-a emitiraju se svake večeri na Facebook stranici Kotača u 21 sat, a dosad su gostovali Bebetto, Too Faar, DJ Uro, Nesho, Technokjeller, 207, Rasta Altitude, Dub Cat, Algoriddim, DJ Make, Arboretum Kolektiv. Prikazuju se i snimke nedavnih koncerata u Kotaču, poput nastupa Vasil Hadžimanov Banda 27. prosinca prošle godine, siječanjskog nastupa zagrebačke grupe Bamwise, a sinoć je prikazan i svojedobni koncert novosadske grupe Atheist Rap.

- Osim 'Corona Room-a', pokrećemo i 'Kotač Speciale'. Radi se o emisijama u kojima ćemo razgovarati s brojnim umjetnicima, povjesničarima, stručnjacima, pripadnicima supkultura, nastavlja Uljanić. Među dostupnim intervjuima je i svježe objavljeni s Ivanom Šararom, riječkim pročelnikom za kulturu i glazbenikom , bivšim članom Leta 3 te suorganizatorom Hartere.

- Nedavno smo počeli i s javljanjima naših prijatelja i kolega iz cijeloga svijeta, koja će na rasporedu biti svaki dan u 16 sati. Oni će nam pričati kako je u Oslu, Belgiju, Australiji. Uskoro u tom kontekstu kreće i "Ex Yu Report", program razgovora s osobama s kulturne scene iz svih država nastalih na području bivše Jugoslavije, nastavlja on.

Kulturni sadržaji

- Naši dosadašnji live streamovi zapravo su uvod u Kotač TV, čiji će se program postupno povećavati. Nakon kraja krize s koronovirusom namjera nam je i prenositi na našoj televiziji koncerte i ostale kulturne sadržaje iz Kotača. Bit će na našem TV-u i javljanja iz prirode, intervjua... Do tada, razne naše sadržaje možete naći i na YouTube kanalu Kotača, gdje osim glazbe ima i zanimljivih predavanja, kaže Uljanić. Linkovi za stream dostupni su na njihovoj internetskoj stranici www.kotac.eu.

Njegov kolega Boris Bjelica dodaje da program produciraju iz vlastitih domova, preko interneta, kazavši: "Imamo u planu zanimljiva gostovanja, uskoro ćemo ih objaviti".

Osim Davora Uljanića i Borisa Bjelice, Kotač TV čine Matej Šimunić, Goran Legović, Ana Bačić, Vinka Goncin, Ina Kihli, Marko Grbac Knapić i Siniša Jeromela.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini