MEĐUNARODNI FESTIVAL

Četvrti Fažana Media Fest: OVOGODIŠNJA GLAVNA TEMA JE "ŽENE I MEDIJI"

Govorit će se od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji

| Autor: Glas Istre
Organizatori su pripremili 12 tematskih rasprava (Snimio Dejan Štifanić)

Organizatori su pripremili 12 tematskih rasprava (Snimio Dejan Štifanić)


Danas u Multimedijalnom centru Fažana počinje 4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, čija će glavna tema biti "Žene i mediji". Organizatori su pripremili 12 tematskih rasprava i predavanja, četiri dokumentarna filma, četiri glazbene večeri, tri izložbe, dvije radionice i jedan ulični performans. Ulaz na sve programe je slobodan, a moći će se pratiti i putem interneta.

Kao i svake godine i ovaj put u sklopu festivala bit će održana i trodnevna radionica na temu medijske pismenosti koja će, kao i svi ostali programi, biti besplatna. Također će se održati radionica na temu "Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa". Na radionice se mogu javiti novinari i ostali zainteresirani, ali bi prethodno trebali potvrditi sudjelovanje.

Sudjelovanje poznatih novinara

U šest dana festivalskog programu imati će čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme će biti od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije do agresije prema novinarkama, ali i sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Scenski nastupi i glazbene večeri

Tradicionalni termin, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima za novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici kao što to i inače činimo. Festivalski program sadržavat će tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova, scenske nastupe, kao i nekoliko glazbenih večeri.

Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater