besplatno online prikazivanje

ČAROBNJAKOV ŠEŠIR Snimke dviju predstava suvremenog cirkusa: Dijete od pijeska i Nula

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Predstava "Nula"

Predstava "Nula"


Obzirom na lošu epidemiološku situaciju i nemogućnost izvedbe uživo pred publikom, udruga Čarobnjakov šešir ovog vikenda organizira besplatno online prikazivanje dviju snimki predstava suvremenog cirkusa. U petak, u 21 sat može se pogledati "Dijete od pijeska" Anje Ostojić iz Splita/produkcija ROOM 100. U subotu, u 20 sati prikazat će se predstava "Nula" beogradske kompanije Cirkusfera.

Predstave će se prikazivati na Facebook stranici udruge Čarobnjakov šešir te u boljoj HD kvaliteti na Youtube kanalu udruge.

"Dijete od pijeska" je glumačko-fizička predstava Anje Ostojić nastala prema istoimenom romanu marokanskog pisca Tahar Ben Jellouna, nominiranog za Nobelovu nagradu za književnost. Kao i knjiga, predstava se bavi položajem žena u islamskoj kulturi, kritici tradicionalnog islama i marokanskih morala koje promatramo kroz svevremenske teme ljudskih prava i prava žena. To je autorski projekt nastao kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom profesorice Brune Bebić. Dramaturški prilagođen tekst prati najdublje unutarnje emocije i misli jedne žene kojoj je sudbina nametnula život muškarca.

U subotu je na programu pak "Nula" Cirkusfere. "Ponekad sasvim spontano, ponekad planirano, kolektivno ili individualno – uvijek sa željom i velikim očekivanjima hodamo kroz polja djeteline. Dajemo sve što imamo za predah, za nadu, za simboliku, za identitet, za umjetnost i umijeće. Za rijetke granice slobode, za slobodu bez granice. Kretanjem između poznatog i neizvjesnog, umjetnici se na sceni igraju s uobičajenim i cirkuskim objektima tražeći balans. U trenutku kada je distanca poželjna, a zagrljaj postao stran, izvođači fizički kontakt koriste kao neophodni oslonac", navedeno je u najavi.

Program se provodi u sklopu projekta "Opčini me novim cirkusom!" uz podršku Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter