POZNATI PULSKI HARMONIKAŠ ALFIO MEJAK OBJAVIO PRVI AUTORSKI ALBUM

"Alfio i harmonika" kao glazbena slika Pule


Prvi album objavio je poznati pulski harmonikaš, svojevrsna legenda pulske scene Alfio Mejak koji je svoj prvi CD jednostavno nazvao "Alfio i harmonika". Na njemu je 12 pjesama, a za 11 od njih Mejak potpisuje glazbu i aranžman. Zadnja na popisu je "Istrijanski balon - Tribute to Genius", tradicijska pjesma koju je Mejak aranžirao u svom stilu.

Kućna radinost

Album su snimili Aldo Spada Ptica i Alen Spada, a Aldo je i producent uz Mejaka. Fotografije i dizajn albuma napravio je Igor Zirojević, a generalni pokrovitelj ovog CD-a koji je Mejak objavio u vlastitoj nakladi je Grad Pula. Zanimljivo je da je album snimljen u kućnoj radinosti, kod Mejaka u konobi uz kobasice i ombolo te dobru radnu atmosferu koja ide uz to.

O Mejaku na omotu albuma piše prof. Ludvik Slana, koji ističe da je Mejakove glazbene sposobnosti svojevremeno zamijetili pulski glazbeni pedagozi pa su mu kao učeniku Srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova povjerili zadatke privremenog predavača harmonike u toj školi te u OKUD-u Istra, a s uspjehom se oprobao i kao dirigent orkestra mlađeg uzrasta ove glazbene škole.

Mejak je suosnivač legendarne pulske grupe In Vino Veritas uz Alfreda Kociančića i Klaudija Krajcara, a s ovom grupom osvojio je prvu nagradu na svjetskom prvenstvu u dijatonskim harmonikama. Ova grupa čiji je Mejak i dalje član svira u izmijenjenom sastavu, a danas je jednako popularna kao nekad, ističe Slana. Surađivao je i s mnogim poznatim imenima iz svijeta glazbe u studiju i na koncertima, a tu su Lidija Percan, Vesna Nežić-Ružić, Tamara Obrovac, Bruno Krajcar, Boško Obradović, Livio Morosin, Dario Marušić, Alen Vitasović, Mirko Cetinski, Tony Cetinski, Jasmin Stavros, Oliver Dragojević, Gustafi, KUD Idijoti i drugi.

Autentično

Kako kaže Slana, Mejak kroz 12 skladbi prvog autorskog albuma "autentično zvukovnim timbrom harmonike oslikava prostore grada Pule, a koji su ostavili neizbrisiva sjećanja u životima ljudi. Melodijski slijed svake skladbe otkriva bogatstvo utkano u tradiciju koja duboko prodire u prošlost, stapajući se sa sadašnjošću", piše Slana zaključujući da u Mejakovim skladbama mogu uživati sadašnje i nadolazeće generacije građana Pule.

Album se za sada može nabaviti i o njemu se više informacija može dobiti putem maila alfiomejak@gmail.com. (M. RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom