saveznici

Tri napitka koji pomažu u sagorijevanju masnih naslaga

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Gubitak kilograma težak je izazov i potrebna je velika upornost. Ipak, postoji nekoliko vrsta čajeva koji vam u tome mogu pomoćim, piše CityMagazine.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je najpoznatiji napitak za topljenje masti oko trbuha. Nedavna studija je pokazala da osobe koje piju šalicu ili dvije zelenog čaja dnevno imaju čak 44 posto manje šanse razviti gojaznost i stvarati puno sala u predjelu trbuha. U zelenom čaju postoji antioksidans, koji u kombinaciji s redovitim vježbanjem potiče metabolizam i ubrzava uklanjanje masti i transformaciju trbuha.

Bijeli čaj

Slično zelenom čaju, bijeli čaj je također vrsta koja će vam pomoći da ubrzate proces topljenja masti. Pokazalo se da ima efekte koji ubrzavaju metabolizam i povećavaju oksidaciju masti, što dovodi do ubrzanog gubitka težine i transformacije tijela. Samo imajte na umu da je za najbolji efekt uvijek neophodna zdrava kombinacija uravnotežene prehrane i fizičke aktivnosti.

Oolong čaj

Priprema se od istih listova kao i zeleni i crni čaj, ali dolazi samo do djelomične oksidacije. Čaj se radi od listova osušenih na suncu koji se samo suše dok se djelimično ne umotaju.

Istraživanja su pokazala da napitak sadrži polifenole, koji potiču metabolizam i brzo smanjuju masnoće oko trbuha. Ako ga uzmete popodne, može čak i topiti mast noću dok spavate.

Ipak, budite oprezni sa količinom čaja koji se pije u popodnevnim satima jer sadrži kofein koji može poremetiti i pokvariti kvalitetu sna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of