ATLANTA

Grad zabunom srušio kuću, a sada vlasniku naplaćuju desetke tisuće dolara za troškove demoliranja

| Autor: S. M.
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Everett Tripodis iz Atlante ostao je bez kuće koju je imao do prije svega nekoliko mjeseci. Grad je njegovu kuću srušio bez upozorenja, iako su poslali obavijest da je njegovo zemljište “neprikladno za življenje”, ali – na pogrešnu adresu.

Tripodis i njegova mama kupili su kuću staru stotinu godina da bi ju renovirali, ali grad ju je odlučio srušiti. Da situacija bude gora, grad Atlanta ga sada tuži i prijeti zapljenom nekretnine odnosno zemljišta, ako ne plati trošak rušenja u iznosu od 68 tisuća dolara.

"Naredba o demoliranju dala je gradu i izvođaču dozvolu da sruše kuću u drugoj ulici i sa drugim poštanskim brojem", kazao je Tripodis kanalu Channel 2 Action News, dodajući da su i pisma upozorenja otišla na drugu adresu te da su "vraćena pošiljatelju".

"Čudi me kako su to mogli poslati na pogrešnu adresu. Jednog sam jutra došao, upoznao izvođače radova i čitava kuća je bila srušena. Sve je nestalo. Sve osim prašine", kazao je.

Tripodis je zatim uputio zahtjev za isplatom štete, a grad ne samo da je odbio platiti pod tvrdnjom da "grad ne može preuzeti odgovornost za predmet i samim time ne može niti isplatiti iznos", nego su podnijeli tužbu protiv Tripodisa, zaprijetivši mu oduzimanjem posjeda ako ne plati trošak demoliranja.

"Bio sam uzbuđen kada sam vidio dopis od grada, pomislio sam da je možda isprika. Ili ček. Ili nekakva kompenzacija. Otvorio sam kuvertu i shvatio da su me tužili", objasnio je.

Iz gradske uprave poručuju da će "posjed biti prodan na javnoj dražbi ako jedna ili više zainteresiranih stranki ne isplati puni iznos", koji s kamatama iznosi 68 tisuća dolara odnosno oko 62 tisuće eura.

Tripodis je već tužio grad za bespravno demoliranje, ali slučaj je zapeo na sudu.


Podijeli: Facebook Twiter