skretničar dobio izvanredan otkaz

Napuhao na poslu 0.18 promila, ali nije popio ni kapljicu. Kriva je salata!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Muškarac koji je radio kao HŽ-ov skretničar iz Zagorja dobio je izvanredan otkaz jer je na poslu na Glavnom kolodvoru u Zagrebu napuhao 0,18 promila alkohola, prenosi N1.

Riječ je o poslu s velikom odgovornošću i nultom tolerancijom na alkohol. Izvanredan otkaz dobio je lani u srpnju, ali se žalio na odluku pa je sud u utorak presudio da ga se ipak mora vratiti na posao. Presuda je, doduše, nepravomoćna i HŽ se na nju može žaliti, piše Danica.hr.

Spomenuti muškarac u HŽ-u radi 28 godina i kaže kako na redovitim provjerama alkoholiziranosti nikad nije napuhao ni promil. Kaže da mu te večeri stupanj alkoholiziranosti nije utvrđen na zakonit način.

“Naime, nakon provedenog alkotestiranja Dregerom prisutnost alkohola se nedvojbeno utvrđuje jedino vađenjem krvi ili urina, što nije učinjeno. Ne pijem alkohol jer imam zdravstvenih problema, a te sam večeri jeo salatu začinjenu alkoholnim octom“, rekao je na sudu.

Izvanrednom otkazu usprotivio se i sindikat koji je poslodavcu za to odbio dati suglasnost. Sudac je na koncu u srijedu prihvatio tužbu muškarca te naložio HŽ-u da ga vrati na posao i isplati mu 500 eura troškova. Slijedi žalba HŽ infrastrukture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini