KARLOVAC

Za karlovački festival eksperimentalnog filma FUSE stižu prijave iz cijelog svijeta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Filmovi za karlovački festival FUSE - Film Under Severe Experiment 2022., koji će biti održan od 3. do 5. lipnja iduće godine, stižu ovih dana iz cijelog svijeta, a rok za prijave je 10. siječnja, priopćili su u utorak iz Kinokluba Karlovac.

Takozvani hibridni filmovi već dulje vrijeme okupiraju pažnju gledatelja i autora, a ovaj festival želi prezentirati mlade aurore u dobi od 18 do 29 godina, i to radove koji su uspješni primjeri filmskog eksperimenta, stoji u priopćenju.

Peti je to FUSE, a nakon četiri uspješna izdanja organizatori najavljuju da će i idući biti zanimljiv zbog raznovrsnog međunarodnog filmskog programa, pri čemu se filmska ostvarenja iz natjecateljskog programa po pravilima festivala ograničavaju na trajanje do 20 minuta.

Radovi se još deset dana mogu slati putem platforme FilmFreeway.

FUSE (Film Under Severe Experiment) je međunarodni festival eksperimentalnog i takozvanog hibridnog filma, koji ne želi ograničiti filmskim rodom, već potaknuti na eksperimentiranje i promišljanje pri stvaranju, odnosno želja im je dopustiti autoru slobodu i proširiti im granice pri stvaranju filma. FUSE-om se Kinoklub Karlovac uže fokusira na tu zanimljivu filmsku formu.

Osim natjecateljskog programa važan dio festivala je popratni program namijenjen široj publici, u vrijeme trajanja festivala bit će održan edukativni i radionički program, večernja filmska projekcija, izložba, okrugli stol te večernji glazbeni program.

Organizatori smatraju da o uspješnost prošlogodišnjeg izdanja najbolje govore prijave iz raznih dijelova svijeta, te velika posjećenost online programa festivala.

FUSE je nastavak dugogodišnjeg rada Kinokluba koji je filmsku festivalsku scenu u Karlovcu utabao kroz Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival za mlade do 20 godina, te brojnim radionicama, edukacijom i manifestacijama, poput Riječnog kina i drugih ciklusa filmskih projekcija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of