BJELOVAR

DOKUart dovodi filmove Bjelovarčanima pod balkone

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tijekom jubilarnog 15. DOKUarta koji će se ove godine zbog koronavirusa održati tijekom ljeta i na otvorenom prostoru, ljubitelji dokumentarnog filma moći će uživati u 14 filmova, među kojima i tri hrvatske premijere, koji će se prikazivati na četiri lokacije.

Izbor filmova prilagođen je gledanju na otvorenom što znači da su se organizatori fokusirali na fabularnost i dramatiku, a manje na delikatnost fotografije i istančanost dizajna zvuka, objasnio je Denis Hladiš iz Udruge DOKUart u utorak na konferenciji za novinare u središnjem bjelovarskom parku.

Projekcije na otvorenom i promjena termina održavanja festivala, koji se tradicionalno održava u listopadu, najveća su novina ovogodišnje manifestacije koju su organizatori prigodno nazvali "Skoro DOKUart".

Prva projekcija najavljena je za 10. srpnja, kada će se u središnjem gradskom parku, popularnom Boho parku, prikazati njemački film "Vodootporne", a uslijedit će vrhunski dokumentarni filmovi poput "Medene zemlje" i "Čistača".

"Osim Boho parka, DOKUart će prikazivati filmove na još tri lokacije pa smo to prigodno nazvali ‘DOKUart u susjedstvu’. Jedna lokacija je na izletištu Vrata Bilogore u blizini Bjelovara što se svake godine potvrdi kao pun pogodak. U Naselju kralja Zvonimira doslovno ćemo ljudima pod balkonima prikazivati film, a oni će ga moći pratiti iz svojih stanova.", rekao je tajnik Udruge DOKUart Dražen Kranjec.

Dodao je da Bjelovar prvi put dobiva drive-in kino. Na parkiralištu Dvorane europskih prvaka instalirat će se veliko filmsko platno, a ton filma gledatelji će moći uhvatiti preko radio frekvencije u svojem automobilu i tako uživati u filmu, rekao je Kranjec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater