ZAGREB

ULUPUH: Izložba modnog dizajna "Sophia - nadolazeće tijelo"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ULUPUH predstavlja od četvrtka izložbu modnog dizajna "Sophia - nadolazeće tijelo" Jadranke Hlupić Dujmušić i Petre Krpan.

Tom se izložbom želi naglasiti odnos ljudsko – neljudsko, ali i nova stvarnost, ona koja je robotizirana, kompjuterizirana i zauvijek promijenjena"; ističe se u predgovoru.

Kustosice i dizajnerice Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan proteklih su godina u zajedničkom radu istraživale pojam tijela unutar suvremenog modnog dizajna, a izazov u dizajniranju tijela za robota, postao je njihova temeljna preokupacija, inspirirana Sophijom – najpoznatijom roboticom današnjice.

"Kako i na koji način dizajnirati za neljudsko, za nadolazeće? Nadolazećem svi svjedočimo, udaljeni jedni od drugih, možda u nekom novom realitetu", napominje se.

Jadranka Hlupić Dujmušić bavi se industrijskim, konceptu­alnim i eksperimentalnim modnim dizaj­nom. Sudjelovala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu te na EU projektima vezanima uz umjetnost i kultu­ru.

Petra Krpan radi kao asistentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu na Zavodu za dizajn tekstila i odjeće, a sudjelovala je na simpozijima i izložbama u zemlji i inozemstvu.

Njihova je izložba dio aktivnosti ULUPUH-a  putem društvenih mreža i web stranice, s obzirom na aktualnu situaciju s pandemijom.

Izložba će se moći razgledati do 21. svibnja na https://ulupuh.hr/sophia-nadolazece-tijelo/, dok je katalog dostupan na poveznici https://issuu.com/ulupuh/docs/ulupuh_20200430_-_sophia_-_katalog.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater