SPLIT

U splitskom Salonu Galić izlaže Andrea Resner

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U splitskom Salonu Galić u četvrtak navečer otvara se izložba Andree Resner "Rhymes of the White Crow; the Epilogue".

Kako se navodi u izložbenoj knjižici, Andrea Resner se kroz multimedijalni pristup bavi narativima snova, traume i žene s naglaskom na poetiku i estetiku kao glavnim ekspresivnim sredstvima, te djeluje na područjima eksperimentalnog filma i animacije, fotografije, crteža, prostorne instalacije, street arta i poezije.

Kustosica izložbe Jasmina Šarić za Resner kaže da donosi novo shvaćanje post-produkcije, točnije načina na koji se ona može odvijati, a koji uključuje snove, skice, povezivanje u pokret, sasvim bez ili pak uz minimum narativa, poeziju, promišljanje o napravljenom, sklapanje svega ponovno.

"Stvaranje umjetnosti, davanje formi slikama koje nastaju u našem umu, snovima i svakodnevnom životu može biti oblik duhovne prakse kroz koju može sazrijeti znanje o sebi. U tom kontekstu je neobično transformativna i iscjeljujuća moć umjetnosti u Andreinom radu, usudila bi se reći da se radi o procesu osobne transformacije, preispitivanja, izlječenja kroz umjetnički izraz", kazala je za Resner kustosica Šarić.

Andrea Resner rođena je u Splitu 1987. godine, diplomirala je na zagrebačkoj, te kasnije i na splitskoj Likovnoj akademiji. Imala je na desetke samostalnih i grupnih izložbi, dva filma, ali i ostale projekte među koje se ubrajaju i poetsko multimedijalne radionice dekonstrukcije identiteta.

Izložba, koja se odvija u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) Split, ostat će otvorena do 15. kolovoza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater