PULA MUSIC WEEK

Iz Amsterdama, Londona, Frankfurta i Praga prema Puli kreću avioni i šleperi s dosad neviđenom tehnikom

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Mjesec dana prije početka najveće međunarodne manifestacije koja se krajem lipnja i početkom srpnja očekuje u Istri, iz Amsterdama, Londona, Frankfurta i Praga prema Hrvatskoj i Puli kreću brojni avioni i šleperi puni nekoliko stotina tona produkcijskog materijala kojim će biti opremljena tehnička izvedba ovogodišnjeg izdanja Pula Music Weeka. 

Pula i istarski poluotok krajem lipnja i početkom srpnja na Secret Project Pula Music Week festivalu će ugostiti ljubitelje vrhunske zabave iz preko 60 zemalja svijeta (toliko ih je do danas zabilježeno u sustavu prodaje ulaznica od strane organizatora).

Popis izvođača koji će zabavljati velik broj domaćih i stranih posjetitelja je impresivan. Pečat najluđem ovoljetnom partiju – u antičkom ambijentu pulske Arene - tijekom sedam dana događanja dat će atraktivni nastupi nekih od vodećih svjetskih DJ-eva poput Peggy Gou, Solomuna, Disclosurea, Tale of Us, Borisa Brejche, Charlotte De Witte i Black Coffeeja.

Istarska prijestolnica će ovim megaspektaklom, usprkos dugoj povijesti održavanja velikih glazbenih događanja, upisati i određene rekorde u kontekstu tehničkih detalja opremanja koncertog atrija.

Prema najavama Kristijana Gržetića, medijskog predstavnika organizatora, glavna pozornica u Areni bit će dugačka 28 metara, čime će se Pula Music Week upisati u povijest kao manifestacija s jednim od najdužih stageova postavljenih u pulskoj Areni, ali i šire.

"Diljem cijele Arene bit će postavljeno preko 300 najmodernijih rasvjetnih jedinica koje će posjetiteljima pružiti neviđeni vizualni spektakl od kojeg zastaje dah. Vizualni efekti koji će pratiti audio izvedbu biti će režirani i postavljeni od strane vodećih svjetskih stručnjaka koji godinama surađuju na planetarno popularnim projektima u organizaciji ALDA-e i Insomniaca. U Areni iznad stagea neće biti postavljen krov, iz jednostavnog razloga kako bi amfiteatar i njegova povijesna autentičnost i atraktivnost u kombinaciji s vizualnim efektima maksimalno došli do izražaja. Za vrhunski audio doživljaj pobrinut će se posebni tornjevi za razglas, najmodernije tehnološko audio postignuće koje se koristi na velikim stadionskim koncertima i osigurava kvalitetu zvuka najviše razine", ističe Gržetić.

Posebno impozantno zvuči podatak kako će sva infrastruktura opremanja festivalske lokacije u Pulu biti dovezena u čak 30 šlepera i aviona iz cijele Europe.

Gradonačelnik grada Pule Filip Zoričić ističe kako ovakav enormni kontigent opreme za opremanje koncertne lokacije još nije zabilježen u njihovom gradu.

- Gledajući količinu opreme koja dolazi u Pulu i kojom će biti organiziran Festival pokazuje se kako smo uspjeli u namjeri da istarski poluotok i Pulu uspješno smjestimo na sam vrh festivalskih lokacija na globalnoj razini. Velik broj upita koji dolaze lokalnim iznajmljivačima, hotelijerima, rent a car kućama i ostalima daje za pravo da konstatiramo kako će Pula od ovoga ljeta imati perjanicu na koju ćemo svi biti ponosni i koja će donijeti ekonomske i razvojne učinke našem gradu, ali i regiji. Mnogi me uvjeravaju, a ja se s tim apsolutno slažem, da će Pula Music Week biti pokretač promjena u pozicioniranju grada Pule kao turističke destinacije. Jer ako pogledate razinu promocije na europskoj i svjetskoj razini, tada je jasno da smo ovim događajem dobili sjajnu platformu kojom se u promotivnom aspektu promoviraju grad Pula, Istra i cijela Hrvatska, rekao je Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum