ĐAKOVO

U Muzeju Đakovštine izlaže Stephan Lupino

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti naziv je izložbe Stephana Lupina, fotografa, slikara i kipara, ali i humanitarca, koja je otvorena u Muzeju Đakovštine, a čija je autorica Mirna Rudan Lisak.

Svoj, kako ga naziva, lupinizam Lupino tom izložbom predstavlja slikama, fotografijama, skulpturama, instalacijama, a kako taj umjetnik vidi čovjeka govorila je, oslanjajući se na sažetak teksta autorice istoimene izložbe održane u Gliptoteci HAZU-a 2021. godine, ravnateljica Muzeja Marina Božić.

Lupino nakon prve faze fotografije propituje tko je čovjek i što čini njegov identitet pa se na temelju tema koje nagovještavaju apokalipsu iščitava da je samo umjetnost rješenje ovog svijeta koji vodi u nepravdu i destrukciju, rekla je Božić, dodavši i kako je u središtu umjetnikove pozornosti snažna, emancipirana žena.

Lupino nikoga ne slijedi; on je originalan, ovdje govorimo o originalnosti, jedinstvenosti, ali i angažiranosti, dodala je ravnateljica Muzeja Đakovštine, naglasivši kako izložba ima i humanitarni karakter čime se pridružuje humanitarnoj akciji Dobro je činiti dobro koju će Grad Đakovo organizirati na Dan državnosti, 30. svibnja.

Nakon kratkog obraćanja Stephana Lupina uz poruku kako o njemu govore njegova djela, izložbu je otvorio gradonačelnik i saborski zastupnik Marin Mandarić, izrazivši zadovoljstvo što se izložba sa sredstvima od prodaje ulaznica pridružuje gradskoj humanitarnoj akciji Dobro je činiti dobro.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum