ZAGREB

Sućut ministrice kulture u povodu smrti istaknute glumice Mire Furlan

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u riječima sućuti u povodu smrti glumice Mire Furlan istaknula je kako ćemo Miru Furlan zauvijek pamtiti po njezinoj umjetničkoj raznovrsnosti i zavidnoj glumačkoj vještini, radoznalosti i otvorenosti. 

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek podsjetila je da je Mira Furlan nakon studija na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu postala članica ansambla Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu te surađivala s proslavljenim hrvatskim i međunarodnim redateljima, tumačeći brojne kultne kazališne uloge poput Petrunjele u "Dundu Maroju", Natalije Petrovne u "Mjesec dana na selu", Glorije u "Gloriji" i Ofelije u "Hamletu".

Ministrica je istaknula da je Mira Furlan ostvarila zapažene uloge i u filmovima Rajka Grlića "U raljama života" i "Za sreću je potrebno troje", te Emira Kusturice "Otac na službenom putu", a dvostruko je nagrađena Zlatnom arenom i to za sporednu ulogu u "Kiklopu" Antuna Vrdoljaka i za glavnu ulogu u "Lepoti poroka" Živka Nikolića.

Istaknula se i u televizijskim žanrovima, a nakon odlaska u Sjedinjene Američke Države 1991. najveću popularnost stjekla je ulogama u svjetski poznatim serijama "Babylon 5" i "Izgubljeni".

"Njezina umjetnička raznovrsnost i bogat opus svjedoče o zavidnoj glumačkoj vještini, radoznalosti i otvorenosti, po čemu će zauvijek ostati zapamćena kod domaće i inozemne publike", riječi su sućuti ministrice kulture  Nine Obuljen Koržinek u povodu smrti kazališne, filmske i televizijske glumice Mire Furlan, koja je umrla u 66. godini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater