REVIJALNA IZLOŽBA

SMOTRA ROVINJSKE FOTOGRAFIJE: Ovogodišnja tema "Istra"

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Jubilarna, deseta po redu Smotra rovinjske fotografije neće imati natjecateljski karakter, već će se odlukom organizacijskog odbora, odvijati na principu poziva autorima. Dakle, sve osobe s područja Rovinja i Rovinjštine do 25. ožujka, svoje fotografije ili kolekcije mogu predati u Centar vizualnih umjetnosti "Batana" ili poslati na batana.smotra@gmail.com. No, ono na što moraju obratiti pažnju jest ovogodišnja tema, a ona je "Istra".

Prema riječima glavnog tajnika "Batane" Ermana Bančića, Smotra rovinjske fotografije osmišljena je s ciljem promocije udruge, širenja članstva i okupljanja ljubitelja fotografije.

- Pokrenuta je i zbog animiranja aktivnosti naših članova, čime dobivaju mogućnost djelovanja i javnog izlaganja svojih fotografija u gradu i šire. U posljednjih je desetak godina na smotrama sudjelovao veliki broj naših članova od kojih su neki   nastupali redovno a neki povremeno. Do danas je sakupljeno gotovo 700 radova od 60-ak autora, te s pravom možemo reći da imamo zavidan fundus fotografija koje smo počeli koristiti za gostujuće izložbe i suradnju s udrugama i foto klubovima, rekao nam je Ermano Bančić..

- Organizacijski odbor Smotre rovinjske fotografije

odlučio je da jubilarna izložba bude na principu poziva autorima, a ne natjecateljska. Konkretno, na temu "Istra" svi su pozvani, jedini je uvjet da fotograf bude stariji od 18 godina. Svaki sudionik /fotograf može izraziti svoju ideju i kreativnost koja ga interesira- od mora, rijeka, gradova, pejzaža, arhitekture, ljudi…, veli Bančić. Naglašava i da će ovogodišnja izložba biti revijalnog karaktera. Sve o propozicijama, kao i samu prijavu na smotru, sudionici mogu dobiti svakim radnim danom u Centru "Batana" i to od 17 do 19 sati. Svečano otvorenje 10. smotre rovinjske fotografije zakazano je za 11. travanj u 19 sati.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of