ZAGREB

Scena Amadeo - 14 koncerata u atriju Galerije Klovićevi dvori

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ljetna scena Amadeo u 23. sezoni, koja se održava od 17. kolovoza do 10. rujna u atriju zagrebačke Galerije Klovićevi dvori, ponudit će publici četrnaest koncerata u izvedbi hrvatskih i inozemnih umjetnika, najavljuju organizatori.

"Od skupa raznovrsnih, ali kvalitetom pomno probranih programa, načinili smo ljetnu scenu čiji se klupski karakter i intimno ozračje već poistovjećuje s određenim zagrebačkim lokalitetima", rekao je pokretač i idejni vođa Scene Amadeo Nenad Jandrić, dodavši da ta manifestacija u sebi nosi poseban duh na koji su jako ponosni.

Ljetnu scenu Amadeo ove godine otvara Matija Dedić 17. kolovoza, na 7. godišnjicu smrti Arsena Dedića, s programom Matija svira Arsena uz uvodno slovo Gorana Matovića.

Slijede nastupi pijanista Aljoše Jurinića, koji će izvoditi djela Frederica Chopina, tria Jazz Continuo, koji su svoj koncert glazbe Boška Petrovića posvetili uspomeni na Nenada Jalševca-Nenčija, glazbenika i dugogodišnjeg tonca Scene Amadeo te Glazbene družine Cinkuši.

Koncert Najljepše operne arije romantike održat će polaznici masterclasse operne dive Dunje Vejzovi, koja će prvi puta u Zagrebu ravnati OMG orkestrom, a na programu je i koncert Čuvari sna  u izvedbi Braće Teofilović.

Scena Amadeo ugostit će i grupu Baden Baden, pionire hrvatskog industrial elektropunka, a kraj kolovoza obilježit će nastup gitarističkog Tria Elogio u sastavu Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić uz gošću Ivanu Kuljerić Bilić na marimbi, te recital gitarističkog virtuoza Petrita Çekua koji će nas povesti na Putovanje gitare kroz stoljeća.

Početak rujna pripada Kadar sekvenci glumca, režisera, dramskog pisca i glazbenika Filipa Šovagovića koji će, uz glazbenike Šimuna Matišića, Frana Krstu Šercara, Marija Bočića i Fadila Abdulova, publici predstaviti svoj album prvijenac. 

Skladatelj i udaraljkaš Borna Šercar nastupit će uz brojne prijatelje glazbenike te na koncertu praizvesti kompoziciju naručenu za Scenu Amadeo, a Riječki klavirski trio u sastavu Krunoslav Marić, violina, Vid Veljak, violončelo i Filip Fak, klavir, izvest će djela A. Dvoraka i A. Piazzolla.

Koncert će održati i Mariachi Los Caballeros, čiji su nastupi u proteklih dva desetljeća uvelike obilježili program Scene Amadeo.

Scena Amadeo i ove će se godine pridružiti promociji humanitarne akcije Korak u život, koja omogućuje nastavak akademskog obrazovanja djeci bez odgovarajuće skrbi po završetku njihova srednjoškolskog školovanja. Bit će to koncert Mateja Meštrovića s kojim će nastupiti gosti iznenađenja. Svaki kupac ulaznice za ovaj koncert dobit će na poklon originalnu grafiku poznatog hrvatskog slikara Vatroslava Kuliša.

U suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom, Amadeo nastavlja i seriju izložbi posvećenih prerano preminuloj članici programskog odbora, slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović. Ove je godine to izložba akademskog slikara Domagoja Rogine, koja je 7. srpnja otvorena u Galeriji Šira u Preradovićevoj ulici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum