ZAGREB

Retrospektivna izložba "Munira Serdarević - Na licu mjesta" u Galeriji ULUPUH

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Retrospektivna izložba "Munira Serdarević - Na licu mjesta", koja se otvara 31. ožujka u Galeriji ULUPH, predstavlja specifičan aranžerski rukopis nagrađivane autorice koja je već trideset godina prisutna na hrvatskoj umjetničkoj sceni.

Munira Serdarević, članica ULUPUH-ove Sekcije za produkt dizajn, počela je svoju karijeru izradom cvjetnih i drugih prigodnih aranžmana, a nastavila u oblikovanju suvenira i ručno izrađenih unikatnih predmeta i vizualnih identiteta izložbi. Održavala je umjetničke radionice i radila na uređenju interijera i izloga.

Po riječima kustosice izložbe Marije Perkec, u posljednjem desetljeću, taj je stvaralački nagon pokrenut stalnom inspiracijom u svakodnevnom te je kroz neprestano istraživanje novih rješenja te nekonvencionalnih materijala i tehnika, prerastao iz pojedinačnih predmeta u umjetničke instalacije.

Munira Serdarević (Zagreb, 1950.) profesionalno se bavi umjetničkim radom od 1987. godine kada u sklopu Univerzijade dobiva nagradu za jedan od suvenira grada Zagreba, te je redovito predstavljala svoj rad na prigodnim sajmovima povodom Božića i Uskrsa. Organizirala je i brojne umjetničke radionice za djecu koje su bile emitirane i u sklopu obrazovnog dječjeg TV programa.

Među ostalim, autorica je vizualnih identiteta izložbi, od kojih se ističe "Vino u Hrvata" iz 1994., a godinu dana kasnije nastupila je i na Međunarodnom jesenskom sajmu u Grazu u sklopu Hrvatskog paviljona. 

Dobitnica je Velike nagrade 46. zagrebačkog salona – primijenjene umjetnost i dizajn: Rukopisi novog doba 2011. godine, a 2014. godine, u sklopu izložbenog programa 49. zagrebačkog salona – primijenjene umjetnosti i dizajn kao realizaciju prve nagrade s prethodnog izdanja, održala je samostalnu izložbu u Galeriji ULUPUH pod nazivom "Luksuz od rođenja do smrti". Živi i radi u Zagrebu.

Njezina izložba u Galeriji ULUPUH se može razgledati od 1. do 13. travnja, uz slobodan ulaz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of