ZAGREB

Raspisan Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2020.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Institut za suvremenu umjetnost Zagreb raspisao je Natječaj za Nagradu Radoslav Putar 2020., koja se dodjeljuje likovnim umjetnicima za kvalitetu, hrabrost i inovativnost, za umjetnička djela realizirana od 2019., priopćeno je u utorak iz Instituta.

Natječaj je raspisao Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb u suradnji s YVAA - Young Visual Artists Award, Residency Unlimited, New York i Trust for Mutual Understanding, New York; HULU – Split, Split i Galerijom S, Koprivnica.

Natječaj je namijenjen likovnim umjetnicima do 40 godina starosti, uključujući i one rođene 1980. godine ili kasnije, a dodjeljuje se za kvalitetu, hrabrost i inovativnost u umjetničkim djelima realiziranim ne prije 2019. ili 2020. godine. Natječaj je otvoren zaključno do nedjelje, 15. ožujka.

Dobitnik/ca Nagrade Radoslav Putar dobva osmotjedni boravak na rezidencijalnom programu u Residency Unlimited u New Yorku, samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu tijekom 2021., produkciju multioriginalna djela u suradnji s Galerjom S iz Koprivnice, te mjesto u žiriju Nagrade Radoslav Putar 2021.

U obzir za natječaj dolaze djela izvedena u svim medijima likovnih umjetnosti: slikarstvu, kiparstvu, grafici, crtežu, instalacijama, fotografiji, videu, novim medijima i performanceu. Djela iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj.

Umjetnici se na Natječaj mogu prijaviti samostalno, a pravo prijedloga kandidata imaju i profesionalni djelatnici iz područja likovnih umjetnosti i/ili institucije. Prijavljeni kandidati ne moraju biti državljani Republike Hrvatske, ali njihov umjetnički razvoj i rad moraju biti vezani uz hrvatsku kulturnu scenu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini