"NEVIDLJIVA SAVIČENTA"

Prevođenje tradicije u suvremenu kulturu: "Predviđeno i nečujno" Maje Kuzmanović i Nicka Gaffneyja u petak u Gradskoj loži

| Autor: Mladen RADIĆ

Nakon performativnog predavanja Maje Kuzmanović i Nicka Gaffneyja koji čine kolektiv FoAM, u subotu će se u 21 sat predstaviti Marko Lulić site specific instalacijom "Portali Savičenta - Prostorno markiranje Avanti! Centra avangardi" na lokalitetu Mandule (voćnjak badema)

 

Program "Nevidljiva Savičenta - Prevođenje tradicije u suvremenu kulturu" nastavlja se u petak u Gradskoj loži u 20.30 sati performativnim predavanjem "The overlooked and the unheard (Previđeno i nečujno)" u izvedbi Maje Kuzmanović i Nicka Gaffneyja koji čine kolektiv FoAM. Program "Nevidljiva Savičenti" danas je bio tema konferencije za novinare u Savičenti. Program će trajati tijekom ljeta, a ovaj dvogodišnji projekt sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda provodi Općina Svetvinčenat u partnerstvu s udrugama civilnog društva. To su Šikuti Machine, Apoteka - Prostor za suvremenu umjetnost, Mediteranski plesni centar (ZPA) i Povijesna udruga Kaštel.

Za jačanje kapaciteta udruga

Zamjenik načelnika Općine Svetvinčenat Dean Perković kaže kako su ljudi iz kulturnog spektra djelovanja koji tu žive, povremeno borave ili djeluju započeli su ovu priču, a vrijednost projekta je 2 milijuna i 270 tisuća kuna, financiran je iz sredstava EU i djelomično iz sredstava Ministarstva kulture koje je i provedbeno tijelo uz Nacionalnu zakladu za razvoj civilnog društva.

- Cilj projekta je pojačati i kapacitete udruga koje djeluju na području općine i koje su nam blizu, rekao je Perković i kao primjer istaknuo Apoteku iz Vodnjana. Zato su se uključili u ovaj projekt da podignu i kapacitete samih udruga, a sve ove udruga imaju potencijala i uspješno obavljaju sve programe.

- Isto tako smo svjesni da živimo u maloj sredini, ograničenih financijskih mogućnosti i da nije moguće realizirati baš sve ono što bismo htjeli, tako da nam je ovaj projekt dao mogućnost da obogatimo kulturnu ponudu cijele općine i okolice, da pružimo neke nove mogućnosti našim mještanima, gostima i da spoznamo nove mogućnosti prijave na nove natječaje pojedinačno kao udruge", rekao je Perković..

Mario Benčić je istaknuo da Savičenta nema dovoljno poslovnih subjekata koji mogu doprinijeti punjenju budžeta udruga, i da je svaki projekt koji sufinancira EU dobrodošao na više razina.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU OD PETKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of