ZAGREB

Predstavljena knjiga "Novac naš svagdašnji" Marija Dučića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Knjiga Marija Dučića "Novac naš svagdašnji - Vodič za ophođenje novcem", temeljena na biblijskim načelima, predstavljena je u petak navečer u Crkvi cjelovitog evanđelja u kojoj je autor pastor.  

"Knjiga je kao biblijski vodič za ophođenje financijama", objasnio je Mario Dučić. Podsjetio je da je prije 15-ak godina, kada je imao dugove, kao mladi pastor dobio inspiraciju da bi o toj zaista velikoj potrebi netko trebao govoriti.

Jer, dodao je, iako sam studirao teologiju na mom fakultetu se nije o tome govorilo, ali kada sam počeo istraživati, vidio sam da Biblija na više od 2000 stihova govori o novcu. To ga je, kako je rekao, zaintrigiralo, pročitao je i neke knjige i nakon više godina, kad se sam 'izvukao' iz dugova, obranio doktorsku disertaciju koja ustvari govori baš o tome.   

Za svoju knjigu rekao je da je prva koju je napisao Hrvat, ili netko iz Hrvatske. a koja temeljno, teološki, teorijski govori o ophođenju financijama te bi je darovao svakom svećeniku, biskupu, pastoru, predsjedniku, ali i ministru financija.

"Vjerujem da bi, ako bi ministar financija pročitao knjigu i primijenio neke principe, Hrvatska bila zaista blagoslovljena zemlja", smatra Dučić. 

Rekao je da je knjiga napisana kao priručnik, ima i tabele, te ocijenio kako može pomoći ljudima koji su u dugovima da se iz njih izvuku, nauče upravljati svojim financijama i uspiju ih unaprijediti. 

Objasnio je da je naslov knjige "Novac naš svagdašnji" zato jer se svaki dan nosimo s nekakvim financijskim pitanjima i ako znamo dobro odgovoriti na njih, manje ćemo biti u problemima. 

Napomenuo je kako nam je novac potreban, ali je ljubav prema novcu izvor svih zala, pa ako ga ljubimo, onda dolazimo do problema. Biblija nam govori kako se trebamo ophoditi prema novcu, rekao je pastor Dučić i preporučio knjigu svakom građaninu. 

Knjigu "Novac naš svagdašnji" predstavili su glazbenik Damir Lipošek Keks iz Prljavoga kazališta i Ivan Rukavina, izvršni direktor prodaje u turističkoj agenciji Atlas plus d.o.o. 

"Kao stara pjesma na nov način, ova knjiga prenosi suštinu vječnih Božjih načela", istaknuo je Lipošek, rekavši kako su načela apsolutno istinita i vječna, a knjiga pisana na vrlo pitak način pa se svatko može u tome naći.

Rukavina pak smatra da je ova knjiga došla u krajnje vrijeme jer našoj zemlji i narodu treba pomoći da bolje upravljaju svojim novcem jer vidimo da je jedan od glavnih problema da su ljudi prezaduženi.

"Jedan od glavnih razloga zašto smo prezaduženi je taj što se ljude nedovoljno educira o osobnim financijama i novcu općenito", istaknuo je.   


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini