SPLIT

Predstavljena knjiga "Kako biti otac sa svetim Josipom"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Knjiga  „Kako biti otac sa svetim Josipom“, u kojoj autor Fabrice Hadjadj nadahnut Biblijom tematizira vlastito očinsko iskustvo, predstavljena je u četvrtak u nakladničkoj kući Verbumu u Splitu.

"U ovoj knjizi poznati filozof i katolički autor i otac devetero djece Fabrice Hadjadj u dvanaest nadahnutih lekcija koje povezuju Bibliju, predaju i vlastito obiteljsko iskustvo na temelju života sv. Josipa nudi kratak i poticajan vodič za očinstvo i obiteljski život u ovo naše, vrlo zahtjevno vrijeme", rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Po njegovim riječima, autor Hadjadj polazi od misli da je vrijeme da se oslobodimo predodžbe o sv. Josipu kao gotovo beživotnu starčiću i da mu vratimo životnost i ljudski lik jer svetost nas ne odvaja od ljudskosti, nego nas na nju beskrajno obvezuje.

"Tragajući za stvarnim likom Josipa iz Nazareta, Hadjadj ističe da ni sv. Josip nije idealan otac: on je vrlo konkretan otac kojega, kao i sve očeve na zemlji, nadmašuje život koji se po njemu daje. Njegovo je dijete ništa manje nego Sin Božji i sam Život, pa je čak i bespomoćniji od nas ostalih, trudi se činiti dobro, nesumnjivo, no nikada nije na visini zadatka jer - kako biti na visini pored Svevišnjega, i zato se uvijek mora oslanjati na Vječnog Oca", rekao je Balta.

Istaknuo je kako ta provokativna i humoristična knjiga - istodobno vrlo čitka i duboka - iz pera jednoga od najbriljantnijih kršćanskih umova našeg doba otkriva čitatelju nov pogled na sv. Josipa, ali i na očinstvo i vlastiti obiteljski život s puno manje opterećenja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini