SPLIT

Predstavljena knjiga "Izbaci to iz glave" autorice Jannie Allen

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Knjiga "Izbaci to iz glave" u kojoj autorica Jannie Allen tematizira problem negativnih misli te promišlja kako iz kršćanske perspektive  prevladati taj problem, predstavljena je u četvrtak u nakladnoj kući Verbum u Splitu.

"Autorica utoj knjizi problemu toksičnih misli prilazi ne samo da ga uočimo nego i kako ga se iz kršćanske perspektive nadići," rekao je ravnatelj Verbuma Miro Radalja.

Glavni urednik Verbuma Petar Balat je istaknuo kako se autorica Jennie Allen bavi time kako se oslobodi vrtloga toksičnih misli poput: ništa ne vrijedim, drugi ljudi imaju puno bolje živote od mene, ružna sam, mene nije moguće voljeti, loš sam otac.

"Analizirajući destruktivne obrasce razmišljanja koji uzrokuju nesigurnost, ogorčenost i stres, Allen pokazuje da sloboda nastupa u trenutku kada odbijemo biti žrtve svojih misli i kada uvidimo da nam je Stvoritelj dao snagu i vlast da se borimo i pobijedimo na bojišnici svojega uma," kazao je Balta.

Dodao je kako se životna bitka svakoga od nas odvija u našim glavama. Pri tomu je citirao autoricu Allen koja je  napisala da "način na koji razmišljamo oblikuje način na koji živimo zbog toga što naše misli diktiraju naše postupke," te kaže - "Kako razmišljamo tako i živimo."

Po Baltinim riječima, autorica  otvoreno iznosi vlastita iskustva i robovanje toksičkim mislima te "povezujući  biblijske istine odnosno kršćansku antropologiju s najnovijim otkrićima znanosti o mozgu i psihološkim spoznajama" u knjizi "Izbaci to iz glave" pokazuje  kako ono što vjerujemo utječe na ono što mislimo o sebi i upućuje čitatelja kako preuzeti kontrolu nad vlastitim mislima i svojim životnim okolnostima.

Dodao je da autorica u tumači  kako promijeniti svoj mentalni sklop, kako u sebi otkriti snagu i sposobnost da se suprotstavimo toksičnim mislima i da ih pobijedimo.

Autorica Jennie Allen zaključuje: "Sv počinje u našoj glavi. Mogućnosti su beskonačne."

Jennie Allen (1976.) magistrirala je biblijske znanosti na Teološkom učilištu u Dallasu.

Njezina knjiga "Izbaci to iz glave," kako se navodi u Verbumovom izdanju, postala je bestseler New York Timesa. Knjiga je ujedno i finalist nagrade Christian Book Alward, a časopis Cosmopolitan proglasio ju je jednom od najboljih knjiga godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater