ZAGREB

Predstava "Nepoznata iz Seine" nova premijera Teatra &TD feat Porto Morto

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Teatar &TD kao svoju prvu ovosezonsku premijeru najavljuje, u srijedu 4. studenoga, predstavu "Nepoznata iz Seine" Odona von Horvatha u režiji Rajne Racz i uz nastup uživo benda Porto Morto.

"'Nepoznata iz Seine' tragikomedija je o ljudima s ruba društva. To su oni koji u vama izazivaju nelagodu pa sklanjate pogled, okrećete glavu, produžujete korak jer vas izbacuju iz komfora vaše svakodnevnice: siromasi, kockari, pijanci, prosjaci, ulični huligani, probisvijeti", stoji u najavi.

Priča je to o jednom velegradu s previše zvijezda i previše osamljenih ljudi koji jedva krpaju kraj s krajem, a čija ideja ljubavi često sklizne u nasilje.

"U ovoj predstavi samoubojstvo postaje crtica kojoj se društvo ruga, iako svi o njemu razmišljaju, a pokušaj bliskosti i ljubavi izmiče iz straha da jedni pred drugima budu ranjivi. To je predstava o ljudima kojima nikada ništa ne polazi za rukom, koji ne poznaju razliku između stvarnosti i igre, koji nemaju što za jesti, pa onda piju, kojima se nasilje i krađa čine neizbježnima za uspjeh. Iako, u svojoj suštini, to je predstava o ljubavi i jednoj ili dvije smrti", napominje se u najavi.

Njezin začudan i bizaran svijet, "predstavu koja je koncert i koncert koji je predstava", uprizorit će glumci Judita Franković Brdar, Marin Klišmanić, Robert Španić i Gloria Dubelj.

S njima će pozornicu dijeliti Porto Morto, zagrebački bend za čiji se koncert uvijek traži ulaznica više, koji tijekom čitave predstave uživo izvodi autorsku, još neizvođenu glazbu, koja postaje autentičan zvuk našeg velegrada.

Scenografiju potpisuje Paola Lugarić, kostimografiju Ines Bašić, suradnica za pokret je Nikolina Medak, oblikovanje svjetla kreira Dina Marijanović, a Mare Milin potpisuje vizualni identitet i fotografije. Veronika Milinović je asistentica režije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini