NATJEČAJ

Otvorene prijave za tradicionalnu skupnu izložbu u Poreču: PROFUTURA ČEKA LIKOVNE AMATERE - SLIKARE, GRAFIČARE, KIPARE I FOTOGRAFE

| Autor: Zoran ANGELESKI
(Snimio: Milivoj Mijošek)

(Snimio: Milivoj Mijošek)


U cilju prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja amaterskog slikarstva, grafike, kiparstva i fotografije, tradicionalna skupna izložba likovnih amatera Profutura održat će se, u svom 14. izdanju, tijekom idućeg mjeseca, a točan datum bit će naknadno objavljen. Manifestacija privlači godinama veliku pažnju posjetitelja, pogotovo stoga jer su posrijedi djela autentičnih i predanih 'amateura' (ljubitelja) umjetničkog stvaralaštva, koji kreiraju izvan profesionalnih obaveza, i posve suprotno od pejorativnog značenja amaterizma kao neprofesionalnog, nedovršenog ili nemarnog obavljanja posla.

Natječaj je otvoren još nepuna dva tjedna, do 14. ožujka, a žiri će listu odabranih radova objaviti do 19. ožujka, na internetskoj stranici Pučkog otvorenog učilišta Poreč (www.poup.hr), gdje se nalaze i svi uvjeti prijavljivanja na Profuturu.

Putem natječaja bit će odabrani radovi s naglaskom na njihovoj kvaliteti i neovisno o mediju/tehnici ili temi, a tročlani stručni žiri čine povjesničarka umjetnosti Tina Širec Džodan (predsjednica žirija), akademski slikar Sebastijan Vojvoda i prof. Andi Bančić.

Za sudjelovanje je potrebno priložiti fotografije radova (najviše tri rada); podatke o svakom radu (naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije); osobne podatke i kratku biografiju.

Natječajne materijale potrebno je dostaviti redovnom poštom na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč ili e-poštom na likovna@poup.hr, uz naznaku "za PROFUTURU"   (preporučuje se prijavljivanje putem e-pošte).

Materijali poslani na natječaj ne vraćaju se autorima, a fotografije radova moraju biti što kvalitetnije (oštre i dovoljno svijetle). Radovi, koji prođu selekciju žirija, obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom, bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, najkasnije do 9. travnja.

U selekciju mogu ući radovi onih autora koji nisu stekli nikakvo srednjoškolsko ni visokoškolsko formalno obrazovanje iz područja likovnih i primijenjenih umjetnosti. Prijavljivanje radova iz područja primijenjenih umjetnosti se isključuje (keramika, nakit, tekstilno oblikovanje i sl.).

Među radovima koji budu prošli selekciju ocjenjivački sud odabrat će rad onog autora koji po stručnom mišljenju zaslužuje nagradu - realizaciju samostalne izložbe u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Ime dobitnika nagrade bit će proglašeno na samom otvaranju izložbe.

Također će posebna nagrada sponzora biti dodijeljena autoru koji prikupi najveći broj glasova publike. Glasanje će se odvijati isključivo na dan otvaranja izložbe putem glasačkih listića, a rezultati će biti objavljeni na internetskoj stranici Učilišta tjedan kasnije. Organizatori mole da se na natječaj šalju radovi nastali recentnijeg datuma, ne stariji od jedne godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum