ZAGREB

Otvoren natječaj za 30. izdanje Animafesta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb raspisao je natječaj za svoje 30. izdanje Festivala, koje će se održati od 8. do 13. lipnja iduće godine u Zagrebu.

Prijaviti se putem online obrasca mogu svi kratki i dugi animirani filmovi te VR projekti završeni nakon 1. siječnja ove godine.

Rok za prijavu je do 1. veljače za kratkometražne filmove u svim kategorijama, te do 15. ožujka za dugometražne filmove i VR projekte.

Kratkometražni filmovi (maksimalnog trajanja 40 minuta) mogu se prijaviti za Natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma – filmovi producirani u obrazovnim institucijama, bez obzira na stadij studija, Natjecanje filmova za djecu i Natjecanje hrvatskog filma – filmovi hrvatskih redatelja i/ili filmovi kojima je bar jedna od zemalja produkcije Hrvatska

Dugometražni filmovi (minimalnog trajanja 40 minuta) mogu se prijaviti za Natjecanje dugometražnog filma.

VR/360/interaktivni projekti mogu se prijaviti za Natjecanje VR animacije - projekti koji uključuju animaciju kao glavni medij, napravljeni za sustave Oculus Rift, HTC Vive ili Samsung Gear VR

Filmovi se natječu za priznanja i nagrade koje dodjeljuju međunarodni žiriji - u kratkometražnoj konkurenciji to su Grand Prix, Nagrada Zlatni Zagreb, Nagrada Zlatko Grgic´, a u dugometražnoj Grand Prix.

U obje kategorije dodjeluje se i Mr. M – nagrada za najbolje filmove po izboru publike.

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb, osnovan 1972. godine, drugi je najstariji filmski festival u potpunosti posvećen animaciji, a održava se svake godine početkom lipnja.

Zagrebački festival u rangu je festivala u Annecyju, Ottawi i Hirošimi, a dobitnici njegova Grand Prixa izravno se kvalificiraju za nagradu Oscar Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti te European Animation Award.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter