SPLIT

Otvara se izložba Foto vremeplov Galerije umjetnina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i 90. godišnjice osnutka Galerije umjetnina u utorak se otvara izložba Foto-vremeplov Galerije umjetnina.

Kustosice izložbe su Jasminka Babić i Marija Stipišić Vuković, a autor oblikovanja Viktor Popović.

Galerija umjetnina na ovoj izložbi javnosti prvi put predstavlja dio svoje bogate fotografske arhive.

Riječ je o 120 fotografija koje, kažu u Galeriji, ocrtava kontinuitet djelovanja muzeja koji je postao nezaobilazno mjesto promicanja kulture i umjetnosti na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Izložba predstavlja vizualno putovanje kroz vrijeme od osnutka 1931. godine, a fotografije koje su nastale tijekom prva dva desetljeća njegova postojanja pokazuju promjene postava umjetnina i posljedicu nastojanja formiranja i razvoja muzejske zbirke.

Posjetitelji će na izložbi moći vidjeti i fotografije iz 50-ih, 60-ih i 70-tih godina prošloga stoljeća, koje svjedoče o intenziviranju izlagačke djelatnosti i pretvaranju muzeja u mjesto susreta zainteresirane publike, ali i aktivnoga promotora suvremene umjetnosti, ističe se u najavi izložbe.

Dinamika i raznovrsnost muzejskoga rada i programa - izložbi, predavanja, prezentacija, radionica, te uvid u javnosti manje vidljiv rad restauratorske radionice kao i priprema izložbenih programa predstavljeni su nizom fotografija nastalih tijekom posljednja dva desetljeća, navode u Galeriji.

Izložba ostaje otvorena do 27. lipnja, a na Međunarodni dan muzeja koji se obilježava 18. svibnja ulaz u Galeriju će biti slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum