SPLIT

Izložba Tanje Deman u splitskoj Galeriji umjetnina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba "Horizont" vizualne umjetnice Tanje Deman otvara se u četvrtak navečer u splitskoj Galeriji umjetnina.

Kustos izložbe Branko Franceschi kaže kako je "Horizont" intimna priča o moru u trenutku ekološke krize, pa su tako izolirani pučinski otoci mjesto čežnje, kontemplacije, bijega i spasa. Pitanje je mogu li ta mjesta ponuditi bijeg u vremenu globalnog zatopljenja i zagađenja.

"Kroz ženski monolog, ovaj eksperimentalni filmski esej, snimljen na najudaljenijem izoliranom otoku Jadrana, na otvorenom moru, promatra praiskonski morski pejzaž i slojevite ekološke promjene mora koje ga okružuje. Horizont je ispunio naša očekivanja, oči ljepotom, srca nadom, razum sviješću o dragocjenosti ravnoteže svijeta čije granice nisu dovoljno udaljene da ih zaobiđe naš bahati nemar. Nema dalje, nema još, nema druge prilike. Dosegnuli smo kraj", tvrdi Franceschi.

Vizualna umjetnica Tanja Deman radi u mediju fotografije, filma i instalacija u javnom prostoru. Rođena je u Splitu, gdje živi i radi. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Njezini radovi su izloženi na velikom broju izložbi u Hrvatskoj i van nje. Dobitnica je nekoliko nagrada, a njezini radovi su dio više javnih i privatnih zbirki.

Izložba će ostati otvorena do 13. prosinca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater