ZAGREB

Novi roman o Paulini P. i svjetska krimi uspješnica u izdanju Mozaika knjiga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnik Mozaik knjiga objavio je novi dnevnik Pauline P. iz pera domaće književnice za djecu Sanje Polak pod naslovom "Priče s plaže Pauline P.", te četvrti nastavak kriminalističkog serijala o istražiteljici Kim Stone vodeće britanske autorice krimića Angele Marson.

Sanja Polak dosad je napisala mnogo scenarija za dječje emisije Hrvatskoga radija, nekoliko scenarija za emisije Dječjeg i obrazovnog programa Hrvatske televizije, nekoliko čitanki i udžbenika za hrvatski jezik i matematiku te jedanaest knjiga za djecu.

Za roman "Drugi dnevnik Pauline P." dobila je nagradu Mato Lovrak (2004.). Njezina zbirka pripovijedaka "Petrica Pričalica" nominirana je za međunarodnu nagradu Mali princ (2006.). Za roman "Morski dnevnik Pauline P." dobila je Posebno priznanje Nagrade Grigor Vitez (2014.), drugi put je nominirana za međunarodnu nagradu Mali Princ (2014.) te je odabrana na IBBY Honour List 2016 (IBBY-jevu Časnu listu 2016.).

U romanu "Priče s plaže Pauline P.", sedmoj knjizi serijala, njezin popularni i omiljeni književni lik Paulina P. opisuje ljetovanje nakon završetka petog razreda osnovne škole.

Cijelo ljeto Paulina P. provodi u Vodicama, velikom dalmatinskom turističkom mjestu. Paulina P. piše priče u kojima opisuje svoja razmišljanja o svemu što vidi, osjeti i doživi na velikoj vodičkoj plaži. Uz pomoć novih prijatelja koji žive u Vodicama, Paulina P. u svojim pričama donosi zanimljive, neobične i duhovite životne situacije u kojima se svakodnevno javljaju i isprepleću različite emocije.

"Priče s plaže Pauline P.' napisane su jednostavnim, duhovitim i iskrenim pismenim izrazom. Baš zbog toga mnoga će se djeca moći prepoznati u Paulininim ljetnim pričama. Knjiga nudi zabavno, zanimljivo i toplo štivo koje će mladi čitatelji sa zadovoljstvom čitati ovog ljeta ma gdje bili", ističu iz Mozaika knjiga.

"Nijemi vrisak" Angele Marson svjetska uspješnica s više od milijun prodanih primjeraka

Angela Marson jedna je od vodećih i najčitanijih autorica kriminalističkih romana ne samo u Velikoj Britaniji, već u cijelom svijetu. Njezini romani prevedeni su na više od 30 jezika i prodani u milijunskim nakladama. Prije statusnog simbola u kriminalističkom svijetu, Marsons je dugih 25 godina imala problema s pronalaskom izdavača.

Prijelomna godina u njezinom životu bila je 2015., kada objavljuje prva tri romana koji su se u svega nekoliko godina prodali u gotovo četiri milijuna primjeraka. Njezin prvi kriminalistički roman "Nijemi vrisak" svjetska je uspješnica s više od milijun prodanih primjeraka, a ujedno je to prvi slučaj inspektorice Kim Stone od čak 16 koliko je autorica najavila da će ih biti.

Nakon prva tri romana, u prijevodu Igora Rendića, objavljen je i četvrti "Pravi se mrtva", koji donosi nove, podjednako napete i zanimljive avanture sada već omiljene istražiteljice.

Kada detektivka Kim Stone i njezin tim na farmi leševa otkriju leš mlade žene, čini se da je ubojica otkrio savršeno mjesto za skrivanje svoga zločina. Kad pronađu još jednu mrtvu djevojku, drogiranu i usta punih zemlje, Stone i njezin tim shvaćaju da imaju posla sa serijskim ubojicom.

Osim kritike, i publika je taj roman dočekala s oduševljenjem: na renomiranoj stranici Goodreads, koju prate milijuni čitatelja, "Pravi se mrtva" dobio je ocjenu 4,4 (od maksimalnih 5), a 2016. godine na istoj stranici roman je bio nominiran za najbolji krimić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater