ZAGREB

Novi roman australske književne senzacije Kate Morton na hrvatskom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Roman "Urareva kći" australske književne senzacije Kate Morton, proglašen jednim od najugodnijih iznenađenja u svom žanru objavljen je na hrvatskom u izdanju nakladničke kuće Mozaik knjiga.

Kate Morton nagrađivana je autorica bestselera New York Timesa i Sunday Timesa čiji su romani "Magla se diže", "Zaboravljeni vrt", "Davni trenuci", "Čuvar tajni", "Kuća na jezeru" i "Urareva kći" objavljeni u više od četrdeset zemalja, na trideset i četiri jezika, i svi su se našli na prvom mjestu ljestvica bestselera širom svijeta.

S više od 11 milijuna prodanih primjeraka svojih knjiga, Morton je smatrana jednom od najvećih književnih zvijezda iz daleke Australije. Za svoj rad autorica je primila brojne nagrade i priznanja, a upravo je njezin roman "Urareva kći" bio nominiran za nagrade Audie Award (2019.) i Goodreads Choice Award for Historical Fiction (2018.).

Radnju pripovijeda više pripovjedača razdvojenih vremenom. U ljeto 1862. godine skupina mladih umjetnika predvođena strastvenim i darovitim Edwardom Radcliffeom dolazi u Birchwood Manor na obali Temze. Njihov plan je provesti ljetni mjesec u stvaranju i kreativnosti. Ali umjesto toga jedna je žena ustrijeljena, druga nestaje zajedno s neprocjenjivom ostavštinom, a život Edwarda Radcliffea je upropašten. Godine 2017. Elodie Winslow, mlada arhivistica u Londonu, pronalazi kožnu torbu u kojoj su fotografija sa ženom u viktorijanskoj odjeći i crteži Birchwood Manora. Zašto joj je ta kuća toliko poznata? Tko je lijepa žena na toj fotografiji? I koje se tu tajne skrivaju?

Roman je proglašen jednim od najugodnijih iznenađenja u svom žanru.

"Priča je to o ubojstvu, tajni i krađi, o umjetnosti, ljubavi i gubitku. Njezinim stranicama poput rijeke teče glas žene koja je izvan vremena, čije je ime prošlost zaboravila, ali je ona gledala kako se sve to odvija: Birdie Bell, urareva kći", ističu iz Mozaika knjiga.

Novi roman australske književne senzacije na hrvatski jezik prevela je Aleksandra Barlović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter