GROŽNJAN

Nastavak programa Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu kroz kolovoz i rujan nastavlja pripremati bogat program za mlade talentirane umjetnike, a publiku očekuju koncertne večeri i ozračje koje nadahnjuje, priopćili su u utorak organizatori.

Program se nastavlja 52. Ljetnom međunarodnom pijanističkom školom, koja je ove godine okupila više od 40 pijanista iz cijeloga svijeta.

Publika će u utorak, 23. kolovoza, od 18 sati uživati u pijanističkom maratonu, kada će sudionici škole pokazati usvojena znanja.

Mentori su profesori Dragomir Bratić, Konstantin Krasnitski, Danijel Oto i Katarina Krpan, koja je ujedno voditeljica Ljetne međunarodne pijanističke škole, dok su počasni predavači profesorica Manana Kandelaki te profesori emeritusi Vladimir Krpan i Arbo Valdma.

U Grožnjan dolazi i Međunarodni orkestar mladih saksofonista – ADA, čiji će program trajati od 24. do 28. kolovoza.

Osim toga, Palma Szilagyi i Hrvoje Pintarić od 24. do 30. kolovoza održavat će seminare iz roga, dok će Dario Golčić i Marko Zavišić od 25. kolovoza do 1. rujna održati seminare iz oboe i klarineta. Tomislav Žužak vodit će seminare iz saksofona od 28. kolovoza do 2. rujna.

Zagrebački glumački studio održavat će ljetni seminar od 28. kolovoza do 4. rujna. Tamo će Andrej Vajevec i Zvonko Novosel glumcima iz šire regije prenijeti glumačku metodu nastalu iz metode Stanislavskog, po kojoj su učili i Al Pacino, Robert De Niro, Marlon Brando, Dustin Hoffman i Marilyn Monroe.

Radionica suvremene glazbe Cantus Junior Grožnjan pod vodstvom Berislava Šipuša održavat će se od 1. do 6. rujna, a namijenjena je mladim glazbenicima i instrumentalistima koji žele započeti suradnju s „Cantus Junior Ansamblom“ te upoznati hrvatsku suvremenu glazbu.

Na Opernom studiju, radionici opernog pjevanja, cilj je intenzivno usvajanje znanja i vještina vokalne umjetnosti kod mladih pjevača. Organiziran je od 3. do 7. rujna u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek, a vodit će ga Berislav Jerković.

Seminar “Točke susreta: idealno mjesto” nastao je u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu i trajat će od 2. do 11. rujna, a vodit će ga Ida Loher i Maja Rožman.

Radionicu će održati i JMI (Juenesses Musicales International), najveća međunarodna kulturna mreža za mlade i glazbu, koja okuplja organizacije iz 55 zemalja. HGM je članica JMI-a, a njezin Centar u  Grožnjanu djeluje kao prvi i jedini međunarodni kamp ovog tipa u sklopu JMI-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater