ZAGREB

Moliško-hrvatska zaklada "Agostina Piccoli" raspisala natječaj za književnu nagradu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zaklada "Agostina Piccoli" raspisala je natječaj za dodjelu književne nagrade Fondazione Piccoli, koja se dodjeljuje za ostvarenja na području kulture i umjetnosti, s temama povezanim s jezikom, tradicijom i poviješću moliško-hrvatske zajednice. 

Nagrada je osnovana s ciljem da se približi i putem masmedija popularizira moliškohrvatska jezična, povijesna i kulturna baština te da se na taj način promiče zanimanje za zajednicu, s naglaskom na njezinom statusu posebne jezične manjine. Natječaj je raspisan za književnu nagradu i nagradu "Mali umjetnik". 

Za književnu nagradu u obzir dolaze sva prozna djela (članci, studije, prikazi, novele, priče...) i poezija na moliško-hrvatskom jeziku. Prozna djela i poezija mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku.

Nagrada "Mali umjetnik" dodjeljuje se djeci do navršene 12. godine. Na natječaj se mogu prijaviti i djela s likovnim i s literarnim ostvarenjima.

Natječaj traje do 7. kolovoza, a otvoren je za sve sudionike, čija djela nisu ranije objavljena ili izlagana.

Natjecatelji trebaju na omotnici obvezatno napisati za koju vrstu nagrade se natječu (književnu ili nagradu "Mali umjetnik"). Uz djelo je obvezatno napisati ime, prezime i adresu te po potrebi dodatna objašnjenja ili opaske o djelu.

Radove poslati ili osobno dostaviti na adresu: Fondazione “Agostina Piccoli”, Centro di Documentazione, via Castello, 47, I-86030 Montemitro (CB). Radovi se mogu poslati i elektroničkom poštom na adresu: fondazione.piccoli@gmail.com

Prva tri nagrađena autora dobit će odlikovanje. Autor prvonagrađenog djela u kategoriji nagrade "Mali umjetnik" dobit će nagradu shodno svojoj dobi i interesima (npr. knjige, putovanje, pribor za informatiku itd.).
Nagrađeni radovi – i ostali izabrani – bit će objavljeni u zbirci literarnih ostvarenja, u izdanju Zaklade "Agostina Piccoli".

Nakon dodjele nagrada Zaklada "Agostina Piccoli" uzima pravo da prema potrebi raspolaže literarnim i likovnim ostvarenjima, a u svrhu promicanja zanimanja za život i kulturu moliškohrvatske zajednice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of