ZAGREB

Raspisan natječaj za književnu nagradu "Fondazione Piccoli"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zaklada "Agostina Piccoli" raspisala je natječaj za književnu nagradu "Fondazione Piccoli", koja se dodjeljuje za ostvarenje na području kulture i umjetnosti, s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice, priopćila je zaklada.

U obzir dolaze sva prozna djela (članci, studije, prikazi, novele, priče,…) i poezija na moliškohrvatskom jeziku. Prozna djela i poezija mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku.

Natječaj traje do 9. kolovoza 2020., a otvoren je za sve natjecatelje. U obzir dolaze djela koja nisu ranije objavljena odnosno izložena.

Na natječaj za Književnu nagradu i Nagradu "Mali umjetnik" radove treba poslati ili donijeti na adresu: Fondazione "Agostina Piccoli", Centro di Documentazione, via Castello, 47, I-86030 Montemitro (CB).

Radovi se mogu poslati i elektroničkom poštom na adresu: piccoli@gmail.com.

Nagrada "Mali umjetnik" dodjeljuje se djeci do navršene 12. godine. Na natječaj se može prijaviti s likovnim i s literarnim ostvarenjima.

Iz Zaklada "Agostina Piccoli" podsjetili su da je nagrada osnovana kako bi se približila i kroz masovne medije popularizirala jezična, povijesna i kulturna baština moliških Hrvata te da promiče interes za hrvatske jezične zajednicu, s naglaskom na njezinom statusu posebne jezične manjine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of